15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii talentati, mindria parintilor

Elevii talentati, mindria parintilor

Localnicii din comuna doljeana Ţuglui se pot mindri ca au copii destepti. Primarul comunei, Paulica Neagoe, a declarat ca scoala in care invata aproximativ 270 de elevi a fost complet renovata cu ajutorul fondurilor obtinute de la Banca Mondiala. O alee ingrijita, inconjurata de o parte si de alta de flori, duce spre o cladire al carei aspect confirma spusele primarului. Insa ceea ce este cu adevarat important este in interiorul scolii: in hol, diplomele obtinute de elevi la diferite olimpiade si concursuri dovedesc ca se face carte si la tara. Mihaela Iancu, fosta profesoara de fizica la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova si in prezent cadru didactic la Scoala din Ţuglui, a marturisit ca a ramas profund impresionata de performantele elevilor sai. „Copiii au inteles ca e nevoie de mai mult. Opt clase nu sint suficiente. Au nevoie sa termine si un liceu“. Rezultatele obtinute la examenul de capacitate vorbesc de la sine: copiii au reusit sa obtina note peste 9-9.50, iar la unele discipline, cum ar fi geografia, au fost chiar si note de zece.


Daniel, mindria familiei Grigorie


Daniel Grigorie, fost elev al Scolii din Ţuglui, asteapta cu nerabdare ziua de simbata, cind va afla la care liceu urmeaza sa studieze incepind cu toamna acestui an. Cu o medie de 9.75, Daniel nu are de ce sa isi faca griji ca nu va intra acolo unde si-a propus, adica la unul din Colegiile Nationale „Fratii Buzesti“ sau „Carol I“. Baiatul a obtinut in ultimii doi ani locul intii la faza judeteana a olimpiadei de desen si mentiune la olimpiada judeteana de geografie de anul acesta. Desi a optat pentru un profil real, Daniel nu va renunta la pasiunea sa, pictura. El intentioneaza sa studieze in particular, pentru ca visul sau este sa urmeze cursurile Facultatii de Arhitectura.


Premiantii scolii


Cristina Florescu, Emanuela Tehei si Andreea Bocioaga, elevi ai Scolii din Ţuglui, au obtinut premiile intii, doi si trei la concursul judetean de descrieri geografice. Cangurul, Micul Arhimede sint alte concursuri de la care copiii nu s-au intors cu miinile goale. Chiar daca holul scolii este plin de diplome, copiii nu s-au ales decit cu premii simbolice si multe felicitari. Cei cu o situatie materiala mai dificila, dar si cu performante scolare sint ajutati cu bani atit de primar, de profesori, cit si de locuitorii comunei. Nici elevii claselor I-IV nu s-au lasat mai prejos. La concursul de teatru „Zimbete sub soare“, acestia au obtinut locul intii faza pe sector, locul doi, faza pe judet si doua premii speciale: pentru cea mai buna actrita, in rol secundar si pentru decor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS