18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateL-a pacalit Staicu din nou pe Mititelu?

L-a pacalit Staicu din nou pe Mititelu?

Autoproclamatul patron al echipei sustine ca a cumparat pachetul majoritar de actiuni de la SC Stiinta U Craiova, desi societatea a fost „inghitita“ de o firma a lui Dinel, in urma cu doua luni


Situatia echipei de fotbal Universitatea Craiova devine confuza pe zi ce trece. Desi s-a autodeclarat noul patron al clubului de fotbal prin preluarea unor bunuri apartinind SC Stiinta U Craiova in numele SC Cetatea Banilor, nu este exclus ca Adrian Mititelu sa fi fost din nou pacalit de Dinel Staicu. Intr-un comunicat emis ieri de Biroul de Presa al clubului, ofiterul de presa Nicu Dolea anunta ca Adunarea Generala Extraordinara a Consiliului de Administratie al SC Stiinta U Craiova a aprobat preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre societatea patronata de Mititelu, SC Cetatea Banilor SA. Anuntul este cu atit mai ciudat cu cit SC Stiinta U Craiova, firma detinuta de Dinel Staicu, a fost „inghitita“ in urma cu doua luni de alta firma a acestuia prin procesul de fuziune prin absorbtie, moment in care Staicu a decis sa mute echipa de fotbal in spalatoria fratelui sau, de pe strada Caracal. Ca urmare a fuziunii, noua firma a preluat numele fostei societati SC Fotbal Stiinta Craiova SA, miscare prin care capitalul social a crescut la aproape 110 miliarde de lei, adica exact cit avea clubul de fotbal. In aceasta situatie, Adrian Mititelu nu avea cum sa cumpere pachetul majoritar de actiuni de la Staicu, deoarece firma fuzionase deja cu alta, asta daca nu cumva Dinel i-a vindut actiuni la o societate care nu mai exista.


A pierdut Staicu sediul din Unirii si stadionul „Oblemenco“?


Lucrurile sint la fel de incurcate si in ceea ce priveste situatia juridica a sediului clubului din strada Unirii 86 si a stadionului „Oblemenco“, ambele inchiriate sau concesionate de Staicu de la Primaria Craiova, in urma cu aproape trei ani. O data cu prabusirea echipei de fotbal, Dinel nu a mai platit municipalitatii nici sumele stipulate in contracte, avind restante de plata de zeci de milioane de lei. Pentru aceasta, reprezentantii primariei au declarat ca l-au dat in judecata pe Dinel, pentru a-si recupera chiria aferenta perioadei octombrie 2004 – aprilie 2005, dupa cum sustin acestia. La o simpla lectura a celor doua contracte reiese clar faptul ca Dinel poate fi dat afara oricind de functionarii primariei, atit din fostul sediu al clubului, cit si de pe stadionul „Oblemenco“.


De exemplu, in cazul contractului de concesiune 230 a stadionului „Oblemenco“, incheiat pe 1 august 2002 intre primarie si SC Fotbal Club Universitatea SA, la articolul 15 scrie negru pe alb: „Prezentul contract de concesiune inceteaza in urmatoarele situatii…: in cazul de neplata a trei rate consecutive de catre concesionar, contractul se considera desfiintat de drept, fara somatie, punere in intirziere si cerere de chemare in judecata“. Mai mult, citeva rinduri mai jos se precizeaza ca intelegerea dintre cele doua parti ramine fara obiect in cazul in care concesionarul (SC Fotbal Club Universitatea SA – n.r.) nu mai finanteaza echipa de fotbal, conditie in care contractul se considera „rezolvat de drept, fara somatie, punere in intirziere si cerere de chemare in judecata“. Cu alte cuvinte, asa cum reiese din clauzele contractuale, primaria ar putea inchiria stadionul „Oblemenco“ fara dureri de cap altei firme dispuse sa plateasca la timp ratele lunare, tinind cont de faptul ca societatea lui Dinel nu mai finanteaza echipa de fotbal, dupa cum a declarat acesta in nenumarate rinduri.


Sediul din Unirii 86 – liber de contract


Si mai incurcate sint itele in cazul sediului de pe strada Unirii 86, unde clubul de fotbal si-a desfasurat activitatea pina in momentul fuziunii. Conform contractului numarul 3 din 1 august 2002, Primaria Craiova a inchiriat SC Fotbal Club Universitatea 579 de metri patrati din respectiva cladire pe o perioada de cinci ani. Pentru ca sediul era deja ocupat de alta societate, SC Universitatea Club Fotbal, consiliul local i-a reziliat acesteia contractul de inchiriere semnat in 2000 si prin aceeasi hotarire de consiliu a aprobat semnarea unui nou contract cu firma lui Staicu. Numai ca sediul din Unirii 86 fusese, de asemenea, inchiriat in 1997 unei alte firme, SC Universitatea Fotbal Club, pe o perioada de zece ani de catre Asociatia sportiva Fotbal Club Universitatea Craiova, cu acordul Regiei de Administrare a Domeniului Public, aflata in subordinea primariei. Cine este adevaratul chirias al sediului din Unirii 86 nu mai stiu, probabil, nici functionarii din primarie. Conform contractului de inchiriere semnat in august 2002 cu firma lui Staicu, primaria este din nou stapina peste cei 579 de metri patrati pe care ii poate inchiria unei alte firme cu profil sportiv, intrucit clubul de fotbal nu si-a platit ratele contractuale. La articolul 18, se stipuleaza negru pe alb ca intelegerea se considera desfiintata de drept, fara somatie si fara cerere de chemare in judecata. Cu alte cuvinte, ambele contracte semnate cu Staicu sint nule. De acest lucru ar putea profita Adrian Mititelu, care sustine ca a cumparat emblema, numele, palmaresul si alte bunuri ale clubului. In cazul in care nu a fost din nou fraierit de Staicu in urma tranzactiei cu actiunile SC Stiinta U Craiova, Mititelu are acum cale libera sa-si demonstreze potenta financiara si intentiile de realizare a performantei prin semnarea contractelor de inchiriere cu primaria. Asta daca nu cumva Dinel nu i-a vindut si drepturile de folosire a stadionului si sediului in baza unor contracte care nu mai sint valabile. Oricum, Staicu pare sa fi revenit la sentimente mai bune fata de clubul pe care l-a condus timp de trei ani, mutind sediul firmei care a finantat Universitatea din sediul spalatoriei fratelui sau pe strada Brestei numarul 3A, in fosta cladire unde si-a avut sediul SC Sico SA. Societatea in cauza a intrat in vizorul presei in toamna anului trecut, cind a fuzionat cu o firma a lui Mititelu, Regional Media, ceea ce inseamna ca Staicu si Mititelu ramin nedespartiti, indiferent de situatia echipei de fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS