13.9 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii doljeni si-au cinstit eroii

Politistii doljeni si-au cinstit eroii

De seful de post din Celaru, decedat la datorie cu sapte luni in urma, nu si-a amintit insa nimeni


Cu ocazia Zilei Eroilor, conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj a organizat ieri o ceremonie de cinstire a politistilor cazuti la datorie. Ceremonialul s-a desfasurat in fata monumentului de la intrarea in sediul Politiei municipiului Craiova. Dupa intonarea imnului de stat si slujba de pomenire a celor cazuti, seful IJP Dolj a luat cuvintul. „Am tinut sa ne amintim in aceasta Zi a Eroilor de cei noua politisti doljeni care si-au pierdut viata in timp ce-si indeplineau indatoririle de serviciu. Cei noua carora le este destinat acest monument vor ramine pururi in memoria noastra“, a rostit in fata celor prezenti comisarul Georgel Enescu, seful IJP Dolj, trecindu-i in revista pe oamenii legii ale caror nume sint inscrise pe monument: plutonier major (post mortem) Constantin Musuroi, sergent major Florin Stoicanescu, plutonier major Ilie Anghel, plutonier major Jean Boata, plutonier major Constantin Grigorescu, sublocotenent (post mortem) Gheorghe Predoi, plutonier major (post mortem) Gheorghe Chitez, colonel (post mortem) Iulian Manta, sublocotenent (post mortem) Vasile Criveanu.


Agentul Ghindeanu, dat uitarii de conducerea politiei doljene


Nimeni, insa, de la conducerea politiei doljene nu si-a adus aminte de agentul-sef Constantin Ghindeanu, sef de post in comuna Celaru pina la 1 noiembrie 2004, cind si-a pierdut viata in timpul serviciului, in urma unui stupid accident de circulatie. Ghindeanu, insotit de ajutorul lui, agentul Ioan Iovancea, se intorceau de la Craiova, unde se dusesera cu o ocazie (neavind nici un mijloc de transport la indemina) pentru a prezenta in fata procurorilor o persoana care urma sa fie interogata. Pe drumul de intoarcere au pornit tot cu o masina de ocazie – un autocamion Raba cu remorca, cu numarul de inmatriculare OT-73-YMY, incarcat cu floarea-soarelui. La intrarea in comuna Apele Vii, conducatorul camionului – Ion Marin, din municipiul Caracal, judetul Olt – a pierdut controlul directiei dupa o curba la stinga. Autovehiculul greu a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat pe partea dreapta, lovindu-se cu cabina de un plop aflat pe marginea drumului. In urma impactului, seful de post din Celaru a decedat pe loc, strivit in cabina sfarimata, iar ajutorul lui, agentul Iovancea, a fost grav ranit, in timp ce soferul camionului a scapat doar cu rani usoare.


La festivitatea de ieri, destui politisti susoteau ca si numele seful de post Ghindeanu ar trebui trecut pe monumentul din fata politiei, pentru ca si acest politist a murit tot la datorie. Iar superiorii lui poarta o parte din vina, pentru ca, daca agentii din Celaru ar fi avut, cum era firesc, un mijloc de transport adecvat, poate ca tragedia nu s-ar mai fi intimplat. Ironia sortii face ca, tot ieri, procurorii de la Parchetul Tribunalului Dolj sa decida trimiterea in judecata a soferului Ion Marin, vinovat de producerea accidentului, pus sub acuzare pentru ucidere din culpa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS