19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectoarea de la DGFP Dolj ramine in arest

Inspectoarea de la DGFP Dolj ramine in arest

In ciuda tuturor tertipurilor incercate de avocati, judecatorii au decis prelungirea mandatelor de arestare pentru complicii lui Ile Pascalau


Magistratii craioveni au decis ieri prelungirea mandatelor de arestare preventiva pentru craioveanca Georgeta Saftulescu, prima inspectoare de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj arestata pentru acordarea unei returnari ilegale de TVA, precum si pentru sibianul Dan Vilcan. Reamintim ca acestia au fost retinuti pe 9 februarie, de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, apoi judecatorii de la Tribunalul Dolj au dispus, pe 10 februarie, arestarea lor preventiva pe o durata de 29 de zile. Georgeta Saftulescu, inspector in cadrul DGFP Dolj, si avocatul Dan Vilcan sint invinuiti ca au fost complici la o inselaciune pusa la cale de omul de afaceri craiovean Ile Pascalau, in prezent fugit din tara. Acesta din urma ar fi obtinut de la DGFP Dolj, in februarie 2004, o restituire ilegala de TVA de 3,7 miliarde de lei, pe baza unor documente falsificate de Vilcan si verificate de inspectoarea Saftulescu.


Tertipurile avocatilor au esuat


Prelungirea mandatelor de arestare preventiva a fost una „cu cintec“, datorita incercarilor disperate ale avocatilor de a obtine punerea in libertate a celor doi arestati. Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj au propus inca de luni prelungirea arestarii preventive. La termenul de marti, avocatii au cerut recuzarea completului de judecata. Miercuri, la un nou termen al procesului, avocatii au solicitat din nou recuzarea completului. Ieri s-a petrecut aceeasi scena, insa presedintele Tribunalului Dolj n-a mai suportat incercarile disperate ale avocatilor de a trage de timp pentru ca mandatul celor doi arestati sa expire, iar acestia sa fie eliberati. Presedintele a respins cererea de recuzare, moment in care avocatii au cerut recuzarea… tuturor judecatorilor de la Tribunalul Dolj. Asupra acestei cereri a trebuit sa se pronunte magistratii Curtii de Apel Craiova, in fata carora avocatii Georgetei Saftulescu si ai lui Dan Vilcan urma sa precizeze motivele de recuzare pentru fiecare dintre cei 57 de judecatori de la Tribunalul Dolj. Figura n-a tinut, astfel ca ieri dupa-amiaza Curtea de Apel Craiova a dispus nu doar respingerea solicitarii de recuzare, ci si prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventiva emise pe numele Georgetei Saftulescu si a lui Dan Vilcan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS