20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Scurte stiri

Doar o sectie de jandarmi operationala in Mehedinti

Desi in Mehedinti ar trebui sa functioneze cinci sectii de jandarmi, in prezent, pe raza judetului, exista doar una. Sectiile Strehaia, Orsova, Baia de Arama si Vinju Mare inca nu sint operationale, singura functionala fiind Sectia Drobeta Turnu Severin. Motivul il reprezinta lipsa efectivelor si a spatiilor necesare desfasurarii activitatii de catre structurile teritoriale de ordine publica. Colonelul Ion Dragan, comandantul Comandamentului de Jandarmi Judetean Mehedinti, preconizeaza ca, incepind cu jumatatea lunii viitoare, sa isi intre in atributii si Sectia Orsova. In urma modificarilor structurii organizatorice a comandamentului mehedintean, s-au extins si misiunile pe care jandarmii trebuie sa le indeplineasca. „Acestor structuri le revin drept sarcini mentinerea ordinii publice in zona institutiilor de invatamint preuniversitar, a parcurilor si locurilor de agrement de pe teritoriul localitatilor urbane si rurale, prevenirea si combaterea fenomenului infractional, acordarea sprijinului necesar organelor de politie, pentru retinerea unor infractori periculosi“, a spus Ion Dragan.

A incendiat gospodaria unei consatene

Sever Papala, de 47 de ani, din satul Slasoma, comuna Padina Mare, a incendiat simbata dimineata gospodaria Gheorghitei Zimtea, din aceeasi localitate. La sosirea pompierilor militari din Garda de interventie Vinju Mare, ardeau casa, anexele si trei clai de fin. Pompierii militari au reusit sa salveze o mare parte din bunuri. Sever Papala incendiase gospodaria vecinei pentru ca aceasta ii adapostise in casa pe cei doi copii ai barbatului, pe care acesta ii daduse afara. Sever Papala risca o pedeapsa cu inchisoarea de la trei la cinci ani.

A murit in propria fintina

Un mehedintean a murit simbata, in timp ce sapa la propria fintina. Virgil Lunca, de 58 de ani, din comuna Bala, a coborit in fintina, pe un tub de ciment. In timp ce sapa, cablul de sustinere cu care era legat s-a rupt, barbatul fiind strivit de tubul de ciment si decedind pe loc. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Baia de Arama, pentru efectuarea necropsiei.

Amenzi de zeci de milioane pentru lipsa registrelor de evidenta a salariatilor

Aproximativ 800 de agenti economici mehedinteni nu si-au depus la sediul Inspectoratului Teritorial de Munca registrele de evidenta a salariatilor. Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca nu stiu cu exactitate numarul angajatorilor care trebuia sa solicite inregistrarea registrelor generale de evidenta. „Multi din cei inscrisi la noi nu mai au salariati si nu mai au calitatea de angajatori, astfel ca numarul total nu este cunoscut. Dupa 1 septembrie, inspectorii de munca vor controla existenta registrelor de munca. Cerem celor care nu si-au rezolvat inca aceasta problema sa intre in legalitate, deoarece sanctiunile contraventionale sint cuprinse intre 20 si 50 de milioane de lei“, a spus Vasile Eftinoiu, inspectorul-sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Mehedinti.

Incendiu cauzat de un fulger

Un incendiu provocat de un fulger a distrus partial un adapost de animale din comuna gorjeana Crasna. Trasnetul a lovit grajdul lui Gheorghe Popescu in noaptea de simbata spre duminica, focul deteriorind acoperisul pe o suprafata de 40 de metri patrati. A mai ars circa o tona de fin. Pompierii din Novaci care au participat la lichidarea focului au estimat valoarea pagubelor la peste trei milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS