20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost primar, reţinut după ce a încercat să mituiască doi poliţişti care îi controlau magazinul

Fost primar, reţinut după ce a încercat să mituiască doi poliţişti care îi controlau magazinul

Fostul primar al comunei vasluiene Pogana, Maricel Gîfu, și actual candidat din partea PSD pentru aceeași funcție, a fost reținut duminică, pentru dare de mită.

Bărbatul a fost prins în flagrant de polițiști, duminică după-amiază, în timp ce încerca să mituiască doi polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vaslui, aflați în control la magazinul familiei lui.

„În jurul orei 11.40, polițiștii au efectuat un control la o societate comercială situată în comuna Pogana, județul Vaslui, administrată de soția celui în cauză, iar pentru a nu se lua măsurile legale față de neregulile constatate, acesta a promis că le va remite polițiștilor suma de 2.000 de lei”, au transmis reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

Pentru a-i convinge pe polițiști să închidă ochii în fața neregulilor găsite și să nu suspende activitatea magazinului, fostul primar a majorat mita la 3.000 de lei.

Polițiștii aflați în control și-au anunțat colegii de la Direcția Generală Anticorupție, care au organizat prinderea în flagrant.

Fostul primar candidează din nou

Maricel Gîfu candidează pentru funcția de primar al comunei Pogana din partea PSD, funcție pe care a mai ocupat-o în mandatul 2016-2020.

Conducerea județeană a partidului a decis să îl repună pe liste după ce la începutul anului 2020 a fost demis din funcție după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). Atunci, Gîfu a primit interdicția de a mai candida timp de trei ani.

Maricel Gîfu a ajuns în atenţia opiniei publice în toamna anului 2018, când a organizat nunta fiicei sale în curtea şcolii din sat, dărmând gardul pentru a monta un cort uriaş şi folosind sălile de clasă pe post de bucătărie.

Gîfu însă a fost declarat incompatibil, după ce a ocupat funcţia de primar concomitent cu cea de membru în consiliul de administrație al şcolii. În plus, a avut contract ca agent de asigurări la o societate de profil în timp ce ocupa funcția de primar.

Citeşte şi: Şoferul unei mașini de la gunoi, strivit între vehicul şi perete

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS