18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPoliticienii români le fac „marcaj“ handbalistelor

Politicienii români le fac „marcaj“ handbalistelor

Presedintele Basescu, premierul Tariceanu si presedintele ANS, Florian Gheorghe, au urmarit live finala de la Sankt Petersburg.


Politicienii români par sa-si aduca aminte de sport doar când sunt in campanie electorala sau atunci când simt ca pot acapara atentia presei afisându-se lânga sportivii care obtin performante de exceptie.


Daca in urma cu putin timp premierul Calin Popescu Tariceanu spunea ca sportul românesc nu se afla printre prioritatile guvernului pe care il conduce, acesta a gasit ieri de cuviinta sa plece la Sankt Petersburg, pentru a fi in preajma nationalei de handbal feminin a României, care a jucat finala Campionatului Mondial in compania selectionatei similare a Rusiei. Nici presedintele Traian Basescu nu a ratat ocazia de a se afisa alaturi de fetele lui Tadici, el urmarind live finala de la Sankt Petersburg.


Presedintele ANS nu cunoaste legea


Alt politician, Florian Gheorghe, care este presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, a declarat ieri-dimineata ca premiile cuvenite jucatoarelor din nationala de handbal feminin a României pentru performanta obtinuta la CM din Rusia vor fi dublate, indiferent de locul pe care il vor ocupa in final.


„Indiferent ce loc vor ocupa fetele, doi sau unu, premiile vor fi dublate. In cel mai scurt timp, banii vor fi pusi pe cardurile lor personale. Suntem pregatiti deja, iar, daca au carduri, mâine (astazi – n.r.), pâna la ora 12.00, vor intra in posesia banilor“, a afirmat Florian Gheorghe, care s-a deplasat la Sankt Petersburg impreuna cu presedintele Federatiei Române de Handbal, Cristian Gatu.


Fântâneanu a incercat sa repare gafa sefului sau


Prin declaratia pe care a dat-o, Florian Gheorghe a dovedit ca nu cunoaste legea, care prevede ca „numai valoarea premiilor care se acorda pentru primul loc poate fi dublata“. Sesizând gafa sefului sau, purtatorul de cuvânt al ANS, Emanuel Fântâneanu, a emis ieri un comunicat pentru a pune lucrurile la punct, pe care il redam integral: „ Având in vedere prevederile legii, conform deciziei presedintelui ANS, dl. Florian Gheorghe, ANS va dubla valoarea premiilor ce vor fi acordate echipei feminine de handbal a României la Campionatul Mondial (St. Petersburg – 2005), in cazul câstigarii titlului, ca o deplina recunoastere a valorii de exceptie a performantei realizate la intrecerile mondiale. In conformitate cu legea, numai valoarea premiilor ce se acorda pentru primul loc poate fi dublata“.


Legea prevede ca, pentru o medalie de aur la un Campionat Mondial de seniori, sportivii români sunt premiati cu 15.000 de lei noi, in timp ce pentru ocuparea locului doi, acestia urmeaza sa primeasca 10.000 de lei. De asemenea, potrivit legii, premiile pot fi suplimentate sau, cel mult, dublate, pentru câstigarea titlului mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS