15.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiOportuniştii, oligarhii şi baronii

Oportuniştii, oligarhii şi baronii

Rezultatele alegerilor parlamentare în sistem uninominal au înfăţişat lumii o Românie sătulă de minciună şi condusă de o clasă politică incompetentă şi retardată. Reacţia poporului a fost una de abandon, de refugiere în propriile bucurii şi necazuri, de ignorare a datoriei cetăţeneşti de a merge la votare. Au votat dependenţii de veniturile de la stat, pensionarii, ignoranţii care fac ţel al vieţii adorarea vreunei figuri politice aşa-zis mesianice sau se tem că primarul le taie ajutorul social şi lemnele pentru iarnă dacă nu-l votează pe candidatul trimis de la centru, de partid. Printre aceşti nefericiţi români s-au mai strecurat şi cei care, fie cred sincer în doctrina partidului ales, fie optează pentru răul cel mai mic dintr-un şir aparent nesfârşit de rele politice.

Prin exercitarea votului în sistem uninominal, ţara este împărţită acum, în proporţii aproximativ egale, între oportunişti, oligarhi şi baroni, dacă folosim apelativele utilizate de liderii partidelor care au negociat formarea noului guvern. La aceştia îi adăugăm, bineînţeles, pe ungurii noştri de la UDMR, aflaţi parcă pentru veşnicie la guvernare, indiferent de înţelegerile, neînţelegerile românilor.

Ceva bun prin parlament, în urma acestui uninominal? Nu prea. În acest nou parlament, în temeiul voinţei poporului, îi regăsim bântuind pe mulţi dintre „penalii“ vieţii politice româneşti, precum Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea, Şerban Mihăilescu, Dan Ilie Morega, Cristian Boureanu, Eugen Bădălan, cadourile otrăvite făcute nouă de partide cu ocazia Zilei Naţionale. Să nu-l uităm şi pe Virgil Pop, care a fost ales deputat, deşi se afla în arestul DNA, cercetat fiind pentru trafic de influenţă. Alături de aceste fantome ale libertăţii noastre, întâlnim mulţi anonimi învestiţi ca parlamentari de ciudăţeniile Legii uninominalului, indivizi clasaţi prin colegii pe locul doi sau poate chiar trei, cu scoruri mici, dar săltaţi în parlament la redistribuire. Singurul lucru bun din Parlamentul României este, de fapt, o lipsă. Lipsa naţionaliştilor de la PRM şi a analfabeţilor politici de la PNG. Măcar atât…

Între timp, economia duduie de stă să plesnească. Majorarea pensiilor pentru care mulţi vârstnici au ieşit la vot a fost amânată pentru un an, deficitul bugetar creşte şi statul se îndatorează cu miliarde pentru a subzista, inflaţia începe să ne rânjească, iar numărul şomerilor se îngroaşă cu cel puţin câteva zeci de mii. Colac peste pupăza românească, de anul viitor numărul românilor care muncesc în Europa de Vest va fi mult mai mic, din cauza recesiunii economice care afectează ţări precum Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, astfel că şi banii de care România a beneficiat datorită acestui exod de forţă de muncă vor fi mai puţini. De fapt, motorul creşterii economice româneşti, veniturile românilor care muncesc în afara ţării, se va gripa.

Unii zic că românii au votat dreapta, alţii că au votat stânga, alţii că nu au votat. În cele din urmă, românii au încercat să supravieţuiască aşa cum i-a dus capul. Votând sau ignorând, boicotând votul. Esenţial ar fi acum să avem un guvern competent, care să ne salveze din ghearele crizei economice mondiale. Un guvern alcătuit de partide care să pună interesul naţional deasupra celui de gaşcă. Un guvern care să fie susţinut de stabilă în parlament, o majoritate formată din partide interesate de adoptarea măsurilor urgente şi necesare pentru ieşirea din colaps, iar nu de împărţirea funcţiilor şi licitaţiilor măsluite prin ministere, agenţii şi direcţii descentralizate.

Vor reuşi, oare, nişte oportunişti, nişte oligarhi şi nişte baroni să devină oameni de bun-simţ, animaţi de sentimentul nobil al înaltei datorii faţă de ţară cu care electoratul i-a învestit? Nu ştiu. Răspundeţi dumneavoastră…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII