28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCraiova a devenit o poveste

Craiova a devenit o poveste

In ultimii ani, Universitatea s-a confruntat cu multe si diverse probleme la toate nivelurile – finantatori, conducatori, antrenori, iar formatia era aproape tot timpul intr-o criza de identitate din cauza aparitiei in anturajul echipei-fanion a oltenilor a unor investitori inclinati uneori spre combinatii paguboase pentru club. In alt plan, Craiova a avut de luptat si cu imaginea ei glorioasa din anii ‘80. Ea a intrat in grupul celor citorva echipe românesti care trezesc si acum sentimente de melancolie si nostalgie.


Ceea ce Steaua n-a reusit duminica in Cupa UEFA, adica accederea in sferturile de finala, a reusit Universitatea in primavara lui 1983. Din pacate, Stiinta e aproape permanent discutata in functie de acest „ieri“, cel din Cupa UEFA, editia ’82/’83. Nici o echipa româneasca nu isi va putea spune ca e europeana fara a lua etalon rezultatele Universitatii, prima echipa ajunsa intr-o semifinala de cupa europeana.


In prezent, Craiova a devenit o poveste. O stie bine si antrenorul Basarab Nica Panduru, cel care are cele mai mari sanse sa preia conducerea tehnica a umbrei „Craiovei Maxima“, actuala „lanterna rosie“. Avea dreptate Belphegor (scriitorul Radu Cosasu), cel care, in urma cu multi ani, scria astfel despre Universitatea: „Toate marile echipe, fiind compuse din oameni, au soarta omului: se nasc, infloresc, se dezvolta si apun, ca sa rasara din nou (…) Renasterea Craiovei va depinde hotaritor si de orgoliul ei“.


Din nefericire, orgoliul Stiintei s-a manifestat in acest campionat destul de rar… Dupa meciul destul de ciudat de la Constanta, Badea a exclamat la conferinta de presa: „Am crezut in victorie. Din nefericire, Dumnezeu nu ne-a lasat (…) Plesan m-a ingropat!“ Tot asa, dupa un meci din campionatul trecut, McBreen a dus la demiterea antrenorului italian Nicolo Napoli. Si tot asa s-ar putea intimpla si cu viitorul antrenor principal al Universitatii… Acesta are o misiune dificila: pentru a salva Stiinta de la retrogradare, trebuie sa contabilizeze vreo 21 de puncte de azi inainte, adica (matematic vorbind) sapte victorii din urmatoarele 13 meciuri ale acestui campionat. Sa nu uitam programul dificil al Stiintei: deplasari la Iasi, Cluj, Bacau,Timisoara, Giulesti, Stefan cel Mare, dar si o partida dificila acasa (cu Steaua). Greu, dau nu imposibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS