22.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDomnii, la bisturiu!

Domnii, la bisturiu!

Tot mai mulţi specialişti confirmă o tendinţă care pare să se gene-ralizeze: domnii acestui mileniu sunt din ce în ce mai narcisişti şi acordă o importanţă tot mai mare propriului aspect.

Studiile recente au demonstrat un lucru mai mult decât evident: reprezentanţii sexului tare sunt tot mai preocupaţi de propria imagine şi nu renunţă la nici un sacrificiu atunci când vine vorba de chipul lor. Tot mai mulţi domni recunosc că folosesc creme de frumuseţe, îşi îngrijesc cu atenţie mâinile şi pielea şi, ori de câte ori este nevoie, apelează chiar şi la ajutorul esteticienilor pentru a remedia eventualele defecte. Chiar dacă criza financiară a dus la o scădere a numărului de intervenţii estetice peste tot pe mapamond, în cazul bărbaţilor, datele merg contra curentului, constatându-se o creştere cu 8,6 procente a numărului de domni care apelează la bisturiul chirurgului estetician. Cele mai multe dintre intervenţii se concentrează asupra feţei, „narcisiştii“ moderni apelând la fel de fel de intervenţii, mai ales la cele miniinvazive, pentru a-şi întineri şi înfrumuseţa chipul. Potrivit statisticilor ASAPS (American Society for Aesthetic Plastic Surgery), numărul unor astfel de intervenţii a crescut cu 11,4 la sută.

Narcisiştii europeni

Această tendinţă există dincolo de Ocean şi este resimţită şi la nivel european. „La mine apelează mai ales bărbaţi născuţi în anii ‘50 şi ‘60, care dispun de mijloace financiare şi care ţin mult la imaginea lor. Obiectivul lor este să aibă un chip cât mai relaxat şi să scape de urmele lăsate de trecerea anilor“, a explicat chirurgul italian Francesco Bernardini. Tehnicile cele mai utilizate sunt fillerele (injectarea) cu acid hialuronic, ştergerea ridurilor şi redefinirea volumului sau blefaroplastia (chirurgia pleoapelor), care are ca scop îndepărtarea excesului tegumentar şi de grăsime aflat la nivelul pleoapelor superioare şi inferioare, precum şi liftingul endoscopic, care corectează ridurile frunţii şi poziţia sprâncenelor. „Pacienţilor de sex masculin le recomand să intervină asupra ridurilor din zona frunţii. Este adevărat că acestea pot fi fermecătoare şi transmit un mesaj de virilitate, dar exprimă totodată şi bătrâneţe, şi oboseală. Pentru îndepărtarea acestor riduri, cele mai recomandate sunt fillerele cu acid hialuronic sau toxină botulinică, pentru a restitui prospeţimea feţei şi pentru a ameliora calitatea pielii“, a spus Bernardini. Persoanele care doresc însă un rezultat defintiv pot apela la ajutorul chirurgiei estetice. „Blefaroplastia pleoapelor superioare şi liftigul endoscopic pot corecta poziţia şi forma spâncenelor. Iar asta este suficient pentru a conferi un aspect mai tineresc“, a adăugat specialistul italian.

Intervenţii minune

Cele mai populare rămân fillerele cu acid hialuronic. Inofensive pentru organism, biodegrabile şi, prin urmare, resorbabile, fără efecte colaterale, astfel de intervenţii combat în mod eficient semnele de îmbătrânire. Acidul hialuronic este utilizat de medici pentru efectul de conturare şi adăugare de volum în cazul buzelor sau pentru umplerea ridurilor. Fillerele cu acid hialuronic au o acţiune cuprinsă între un an şi 18 luni. O mică parte din filler se poate dispersa în timp, astfel încât după şase luni este necesar să se administreze o cantitate nouă de substanţă. Astfel de intervenţii sunt populare deja la nivel mondial şi nu sunt răspândite doar printre femei. De exemplu, în Spania, 12,3% dintre pacienţii care se supun unor intervenţii estetice sunt bărbaţi, iar dintre persoanele sub 40 de ani, 80% solicită tratamente cu acid hialuronic. Potrivit cotidianului spaniol El Mundo, se estimează că unul din 100 de bărbaţi se supune unei astfel de intervenţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII