11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCeasul rău, pisica neagră

Ceasul rău, pisica neagră

Unii oameni par să fie predestinaţi să aibă ghinion, uneori poveştile lor sfidând orice lege a absurdului.
Zeiţa Fortuna întoarce uneori brutal spatele unora dintre noi. De câte ori nu vi s-a întâmplat să aveţi senzaţia că sunteţi urmărit de ghinion şi, orice aţi face, abia reuşiţi să o scoateţi la liman? Iată în cele ce urmează un fel de clasament al celor mai ghinionişti dintre pământeni, care, probabil, vă va ajuta să vă daţi seama că unii par cu adevărat uitaţi de zeiţa Fortuna.

Ghinion sau noroc

Lista este deschisă de Frane Selak, un croat născut în 1929. În 1962, croatul s-a ales cu o mână ruptă după ce trenul în care se afla a deraiat, provocând decesul a 17 persoane. În anul următor, uşa de la avionul cu care călătorea s-a deschis, iar Frane împreună cu alţi pasageri s-au prăbuşit în gol. 19 persoane au decedat, dar croatul a aterizat în fân şi a scăpat teafăr. În 1966, autobuzul în care se afla s-a prăbuşit într-un râu. Patru oameni au murit, dar el a scăpat cu viaţă. În 1970, o pompă defectă de benzină i-a incendiat maşina, însă Frane a scăpat ca prin minune. Trei ani mai târziu, alt autoturism de-al său a luat foc, iar flăcările au ajuns la habitaclu. Bărbatul a scăpat doar cu părul ars. În 1995 a fost lovit de un autobuz, însă s-a ales doar cu câteva răni superficiale. În 1996, a nimerit cu autovehiculul într-o râpă după ce a încercat să evite un autocamion. Croatul a rămas agăţat într-un copac, în timp ce maşina s-a zdrobit de pământ 100 de metri mai jos. În 2003, după ce a câştigat 70.000 de euro la loto, a declarat: „Ştiu foarte bine că Dumnezeu a avut grijă de mine în toţi anii ăştia“.

Distrugătorul John

John Lyne, numit „Calamity John“, este considerat cel mai ghinionist supus al Majestăţii sale Regina Angliei. De-a lungul vieţii, a fost implicat în nu mai puţin de 16 catastrofe, printre care un accident în mină şi trei accidente rutiere foarte grave. Şi, ca şi cum nu era suficient, britanicul a fost lovit de un fulger. În plus, atunci când era copil, a căzut de pe cal şi, în timp ce se rostogolea, a fost lovit de o furgonetă de livrări. Ceva mai târziu, în adolescenţă, a căzut din pom şi şi-a rupt o mână. Până aici, nimic spectaculos. Atunci când revenea de la spital, autobuzul în care se afla a fost implicat într-un accident, iar John şi-a mai rupt o dată aceeaşi mână, însă în alt loc. Bineînţeles, toate aceste lucruri i s-au întâmplat într-o vineri, 13. „Nu am nici o explicaţie pentru tot ce mi se întâmplă. Ar fi putut fi mai rău, puteam să mor“, a spus domnul „Dezastru’“.

Poveşti din trecut

În 1918, pe când lupta pe frontul din Flandra, un fulger l-a doborât pe maiorul Summerford de pe cal, bărbatul rămânând paralizat de la brâu în jos. S-a mutat în Vancouver şi, în 1924, în timp ce se afla la pescuit, alt fulger a lovit pomul sub care se afla maiorul, paralizându-i acestuia partea dreaptă a corpului.
După doi ani de recuperare, maiorul a început să-şi revină şi i s-a permis o plimbare prin parc. Şi tocmai în timpul unei astfel de plimbări, în 1930, alt fulger l-a lovit, lăsându-l paralizat definitiv. A murit în 1932, dar coşmarul nu s-a terminat aici.
La patru ani după deces, un fulger a lovit cimitirul unde era îngropat, distrugând un singur mormânt, al maiorului Summerford.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS