18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinToamna în grădină

Toamna în grădină

Calendaristic putem spune că a venit toamna, iar pentru a avea o grădină de vis în primăvară, trebuie să ne îngrijim de florile noastre.

Vă prezentăm câteva  idei de pregătire a grădinii pentru primăvară.
Primul pas pentru o grădină frumoasă este de a avea un sol sănătos şi plin de elemente nutritive. De aceea, este necsar să folosim un îngrăşământ special, pe care să-l împrăştiem pe toată suprafaţa. Nu trebuie uitat ca înainte de a da cu îngrăşământ să greblăm şi să săpăm grădina.
În această perioadă se aleg şi bulbii pentru florile care vor răsări la primăvară: lalele, narcise, zambile, gladiole, crini imperiali, irişi. Pentru a avea flori frumoase, bulbii se plantează la adâncimea înscrisă pe etichete, într-un pământ nisipos, care să nu permită ca apa de ploaie să zăbovească mult timp. Astfel, rădăcinile nu vor putrezi. Dacă este o toamnă fără precipitaţii, bulbii trebuie udaţi. Plantele şi copacii trebuie curăţaţi de frunzele şi crengile uscate, pentru că acestea pot fi purtătoare de boli.
Gazonul trebuie tuns cât mai scurt, iar în porţiunile unde acesta s-a uscat sau a dispărut, atunci este oportun să se sădească alte seminţe. Se efectuează tratamente antistres pentru gazon: de întărire pentru sezonul rece, în special cu cupru.
În această perioadă nu trebuie să uitaţi nici pomii fructiferi. Aceştia se plantează cel mai bine toamna. Se face o groapă de 30/30 cm (suficient de mare). Se prepară un amestec din îngrăşământ cu turbă şi apă care se toarnă în groapă înainte de a se aşeza rădăcina pomului. Apoi se acoperă cu pământ, care se tasează uşor cu piciorul. La final se udă.

Florile în ghiveci, îngrijire specială

Pentru plantele din ghivece trebuie urmate anumite reguli. Înainte de fi introduse în casă, plantele trebuie curăţate, iar dacă au crescut prea mult se schimbă într-un ghiveci mai mare. Nu trebuie uitată completarea cu pământ special pentru astfel de flori. Plantele trebuie aduse în casă din timp pentru a se evita îngheţarea acestora. Trecerea din mediul natural în cel artificial al casei le poate afecta. Frunzele uscate şi căzute arată că planta nu mai are aceeaşi vigoare, de aceea trebuie îngrijită cu grijă. Pe perioada de toamnă – iarnă trebuie aplicat odată pe săptămână îngrăşământ lichid în apa de udat. Florile se vor instala în casă în funcţie de tipul lor, la lumină puternică sau în penumbră. Se vor stropi, ori de câte ori va fi nevoie, împotriva purecilor, păduchilor şi a păianjenului galben.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS