14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDarwin Awards - premiile morţilor absurde

Darwin Awards – premiile morţilor absurde

Într-o lume obsedată de premii şi distincţii, chiar şi cele mai crase exemple de prostie au ajuns să fie răsplătite. De 15 ani încoace, Darwin Awards ne demonstrează că există tot mai mulţi teribilişti cu umor negru.

Darwin Awards au fost create din joacă de Wendy Northcutt, în 1993, care la acea vreme era studentă la Facultatea de Biologie Moleculară din Berkeley. Iniţiatoarea a trimis prietenilor o colecţie proprie de întâmplări absurde, culese de aiurea. Spre surprinderea sa, e-mail-ul a circulat cu aşa mare viteză şi a devenit atât de popular, încât s-a ajuns la fondarea unui site de umor negru. De-a lungul timpului, trofeele au revenit unor indivizi care au confundat bomba cu o jucărie, unor paraşutişti care s-au aruncat în gol uitând un lucru esenţial – paraşuta.

Premiile Darwin se doresc a fi un fel de comemorare pentru cei care ne protejează genele făcând sacrificiul suprem sau, altfel spus, pentru acele persoane care se autoelimină în cel mai hilar sau prostesc mod posibil, făcând astfel un serviciu pe termen lung umanităţii. Denumite astfel în memoria lui Charles Darwin, părintele evoluţiei, premiile sunt exemple vii ale evoluţiei în timp real, fiind un adevărat ghid despre talentul autodistructiv al oamenilor, actualizat permanent prin intermediul ziarelor sau graţie povestirilor primite de la cititori.

Menţionarea lui Darwin ne-ar putea duce cu gândul la o „ştiinţă exactă“, însă nu este cazul. Redactorii site-ului se limitează la a verifica veridicitatea poveştilor publicate şi nimic mai mult.

Cert este că umorul negru şi poveştile incredibile l-au făcut să devină unul dintre cele mai populare site-uri de umor de pe net. Câştigătorii sunt aleşi pe sprânceană dintre mai mulţi candidaţi care fac lucruri trăsnite.

Criteriile pentru a fi „distins“ cu un premiu Darwin sunt următoarele: imposibilitatea de a se reproduce, „sclipitoarea“ absenţă a capacităţii de gândire, aspirantul trebuie să fie chiar el motivul dispariţiei sale fulgerătoare din lumea celor vii sau să se automutileze şi, în fine, posibilitatea de verificare a evenimentului prin intermediul mijloacelor de informare în masă.

 

Învingători sau învinşi?

 

Anul trecut, câştigătoare a fost desemnată povestea a doi tineri găsiţi în agonie în mijlocul străzii, goi puşcă.

La început, Poliţia din South Carolina (USA) a crezut că are de-a face cu un maniac sau ceva asemănător, însă, după ce anchetatorii au început să pună întrebări în dreapta şi stânga, au descoperit că adevărul era cu totul altul: cei doi căzuseră de pe un acoperiş în timp ce făceau sex, hainele lor fiind încă la locul faptei.

 

Autoeliminarea – o soluţie pentru salvarea planetei

 

O secţiune specială a premiilor Darwin este alocată persoanelor care se autocastrează, eliminând astfel orice posibilitate de a se mai reproduce. La urma urmei, şi acesta este un mod de a se autoelimina din rasa umană, făcând un bine umanităţii. Iar dacă enumerăm cazurile de autocastrare care au făcut furori de-a lungul celor 15 ediţii ale premiilor Darwin, vom constata că avem de unde alege. Unul dintre cele mai şocante cazuri este cel al unui tânăr australian, de 26 de ani, care a „renunţat“ la propria „capacitate de reproducere“ cu ajutorul unei petarde introduse exact în locul „cu pricina“.

Din păcate pentru el însă, aceasta era aprinsă. Altă secţiune „stufoasă“ este cea dedicată proştilor. Un reprezentant de seamă al acestora este un newyorkez care, după ce a violat o femeie şi după ce i-a furat portofelul şi telefonul, a avut „geniala“ idee de a-i lăsa victimei sale numărul de telefon, în speranţa că aceasta îl va suna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS