30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDepozitele de cărbune vor fi monitorizate video din sediul șefilor CEO

Depozitele de cărbune vor fi monitorizate video din sediul șefilor CEO

Șefii Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor supraveghea din birouri depozitele de cărbune din carierele miniere.

Astfel, câteva compartimente din Complexul Energetic Oltenia va beneficia de servicii de supraveghere video. Este nevoie de acord-cardu pentru asigurarea de servicii de rețele la mare distanță, în așa fel încât să fie disponibile sisteme de supraveghere video. Bugetul pentru asigurarea instalațiilor este de peste 66.000 de lei și de luna viitoare va fi disponibilă rețeaua de date respectivă. Prin prestarea acestor servicii va fi asigurată intercomunicarea echipamentelor de supraveghere video a depozitelor de cărbune, în vederea realizării unei monitorizări centralizate la sediul CEO.

„Servicii de interconectare VPN sisteme supraveghere video. Valoarea maximă estimată a acordului cadru este de 66.000 lei, fără TVA. Valoarea minimă estimată a acordului cadru este de 16.500 lei, fără TVA. Frecvenţa de atribuire a contractelor subsecvente este anuală. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent: 33.000 lei fără TVA”, conform Complexului Energetic Oltenia.

Vor să știe cât cărbune este în depozite

Administrația Complexului Energetic Oltenia dorește ca prin monitorizarea cantităților de cărbune să controleze activitatea cât mai eficient. De asemenea, se va putea realiza o corelare între raportări și ceea ce este la fața locului. În plus, este nevoie și de stoparea sustragerilor de cărbune din carierele miniere ale CEO, dar și de un control al vehiculelor care intră în incinta subunităților miniere și care ies încărcate cu mii de tone de lignit.

Complexul Energetic Oltenia are anual o producție medie de 14 milioane de tone de lignit. O cantitate de 2 tone este necesară termocentralei de la Craiova, iar diferența este folosită de către grupurile energetice de la Rovinari, Turceni și Ișalnița. O mică parte a lignitului ajunge și la salariați, sub forma unui ajutor pentru încălzirea de iarnă, plătit la un preț preferențial. Cele mai mari cantități de lignit trebuie să fie în depozitele de la sucursalele electrocentrale, însă, în funcție de perioade, se acumulează cărbune și în depozitele de la carierele miniere.

Citește și: Alimente donate familiilor nevoiașe de către ISJ Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS