19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBijuterii, haine și cosmetice din Turcia confiscate de polițiștii doljeni

Bijuterii, haine și cosmetice din Turcia confiscate de polițiștii doljeni

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Craiova au desfășurat, în noaptea de joi spre vineri, în județul Dolj, o acțiune pentru prevenirea contrabandei cu metale prețioase.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat zece infracțiuni.

Totodată, polițiștii au descoperit și ridicat 900 grame aur, 20 grame argint, 763 articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice, valoarea totală a bunurilor fiind de peste 320.000 lei.

Marfă din Turcia sustrasă controlului vamal

În baza datelor şi informatiilor deținute, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii
Economice cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Craiova au oprit în trafic, la intrarea în municipiul Craiova, un autocar aparținând unei societăți care efectuează transport persoane pe ruta Istanbul-Arad.

Cu ocazia controlului efectuat pasagerilor cât şi bagajelor deținute de aceștia, polițiștii au descoperit bunuri care ar fi fost introduse în țară prin sustragerea de la controlul vamal.

Astfel, au fost identificate asupra unei persoane 77 de produse cosmetice, articole de încălțăminte si îmbrăcăminte, purtând însemnele şi inscripțiile unor mărci înregistrate pentru care nu s-au putut prezenta documente de originalitate sau autenticitate, precum si cantitatea de aproximativ 560 grame de aur.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor contrabandă și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Cercetările sunt continuate, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS