20.6 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO clădire cu două etaje s-a prăbuşit în Palma de Mallorca

O clădire cu două etaje s-a prăbuşit în Palma de Mallorca

-

O clădire cu două etaje s-a prăbuşit în Palma de Mallorca. Patru persoane, cel puţin, şi-au pierdut viaţa şi 20 au fost rănite în urma prăbuşirii, a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă din arhipelagul turistic Baleare, relatează AFP.

Mai multe persoane sunt grav rănite, a precizat purtătoarea de cuvânt, notează Agerpres. Printre victime se află mai mulţi cetăţeni străini, a spus ea, fără a da mai multe detalii.

Şapte dintre răniţi sunt în stare „foarte gravă”, iar nouă sunt în stare „gravă”, au declarat serviciile de urgenţă într-un mesaj postat pe platforma X. „Ei au fost transferaţi spre diferite spitale din Palma”, capitala insulei Mallorca, au adăugat sursele citate.

Arhipelagul, din care Mallorca este insula principală, foarte frecventat de turişti

Insulele Baleare, situate în Marea Mediterană şi renumite pentru apele lor cristaline şi plaje, sunt a doua cea mai frecventată regiune turistică din Spania după Catalonia. În 2023, au înregistrat peste 14 milioane de turişti, potrivit cifrelor oficiale.

Arhipelagul, din care Mallorca este insula principală, este foarte frecventat de turiştii germani şi britanici.

Tragedia s-a produs lîn zona turistică Playa de Palma

Tragedia s-a produs la sfârşitul zilei în zona turistică Playa de Palma, când „acoperişul unei clădiri cu două etaje” în care se afla un restaurant s-a prăbuşit, a explicat purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgenţă. Această zonă este situată la sud de Palma.

La faţa locului au fost trimise numeroase echipaje de pompieri, în timp ce ambulanţele au transportat răniţii la spital, potrivit unui fotoreporter AFP.

„A fost groaznic”, a declarat un pompier, adăugând că la faţa locului a văzut oameni plângând şi ţipând în jurul dărâmăturilor.

Serviciile de salvare „continuă să intervină la faţa locului” pentru a verifica dacă mai sunt victime prinse sub dărâmături, au indicat acestea într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X. Strada pe care se află imobilul a fost izolată de poliţie pentru a permite intervenţia salvatorilor.

Acoperişul imobilului s-a prăbuşit pe o parte a primului etaj

Cauzele prăbuşirii acestui restaurant, situat pe strada Cartago din Playa de Palma, sunt momentan necunoscute, dar conform martorilor citaţi de presa locală, acoperişul imobilului s-a prăbuşit pe o parte a primului etaj.

Această zonă a fost foarte aglomerată la sfârşitul zilei când sezonul turistic este deja în plină desfăşurare în Insulele Baleare, un arhipelag care include şi insulele Ibiza, Minorca şi Formentera.

Într-un mesaj pe reţeaua de socializare X, premierul spaniol a indicat că „urmăreşte îndeaproape consecinţele teribilului accident survenit pe Playa de Palma”.

Citeşte şi: Preşedintele Cehiei, internat în spital după ce a căzut cu motocicleta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Harta: Șefii județelor din România, după alegerile locale

Alegerile locale din 9 iunie au adus o hartă...

ȘTIRI GdS