31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Cehiei, internat în spital după ce a căzut cu motocicleta

Preşedintele Cehiei, internat în spital după ce a căzut cu motocicleta

Preşedintele ceh Petr Pavel, în vârstă de 62 de ani, a fost spitalizat în urma unui accident de motocicletă. El a fost rănit, dar nu este grav, a anunţat joi biroul său, relatează agenţia CTK, potrivit News.ro. 

„Preşedintele a fost rănit în timp ce se afla pe motocicletă”, a declarat biroul lui Pavel pe platforma X. „Rănile nu sunt grave, dar vor necesita o scurtă perioadă de observaţie la spital”, a menţionat sursa citată. Biroul a declarat că va oferi mai multe informaţii atunci când vor fi disponibile.

Petr Pavel va rămâne probabil în spital timp de câteva zile

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vít Kolar, a declarat pentru Televiziunea Cehă (ČT) că Pavel va rămâne probabil în spital timp de câteva zile. Kolar a precizat că spitalizarea preşedintelui nu ar urma să aibă un impact semnificativ asupra programului său, având în vedere că urmează weekendul.

Poliţia nu va deschide o anchetă

Poliţia a precizat că nu va deschide o anchetă, deoarece accidentul a avut loc pe un circuit sportiv închis. Potrivit Denik N, preşedintele a fost rănit pe un circuit închis în regiunea Boemia Centrală.

Pavel, în vârstă de 62 de ani, fost şef al armatei cehe şi oficial NATO la nivel înalt, a preluat anul trecut funcţia de preşedinte, dar şi-a păstrat hobby-ul de a merge pe motocicletă. În vara anului trecut, a apărut un videoclip în care Pavel conducea o motocicletă fără cască. Ulterior, preşedintele şi-a cerut scuze şi a anunţat că va dona bani pentru a-i ajuta pe motocicliştii care au ajuns în scaun cu rotile din vina altcuiva.

În aprilie, preşedintele a fost rănit la faţă în timpul unor tiruri în poligonul de tragere

Generalul în retragere este cunoscut pentru condiţia sa fizică bună. De exemplu, a făcut paraşutism în luna februarie a acestui an, şi îi place să facă drumeţii în timpul vizitelor sale în regiuni. În aprilie, preşedintele a fost rănit la faţă în timpul unor tiruri în poligonul de tragere de la fabrica de armament cehă din Uherskobrod, în regiunea Zlín. Venit în vizită, el a suferit o plagă minoră în apropierea sprâncenelor în timp ce trăgea cu o armă lungă cu lunetă, dar rana nu a necesitat tratament medical la momentul respectiv.

Pavel a fost supus unui examen medical înainte de învestirea sa ca preşedinte şi apoi a publicat un raport privind starea sa de sănătate cu puţin timp înainte de a ajunge la Castelul Praga. Potrivit medicilor, examenul complet a arătat că este apt din punct de vedere medical pentru a îndeplini toate îndatoririle prezidenţiale fără excepţie.

Citește şi: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, plasați de DNA sub control judiciar 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS