19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStradă „prăbuşită“ după ce a fost pavată cu piatră

Stradă „prăbuşită“ după ce a fost pavată cu piatră

Așa arată Aleea VIII Teilor după readucerea la starea inițială (FOTO: Claudiu Tudor)

Craiovenii care locuiesc pe Aleea VIII Teilor din Bariera Vâlcii au așteptat mult timp ca rețeaua de canalizare să ajungă și pe strada lor. După ce, în sfârșit, au beneficiat de acest serviciu, așteaptă de aproape o jumătate de an refacerea carosabilului, chiar dacă este vorba doar de pavaj cu piatră de râu. Cum s-au derulat lucrările pe strada cu pricina? În vara anului 2017, Compania de Apă Oltenia (CAO) a extins rețeaua de canalizare pe banii localnicilor. „Pe strada noastră, în această vară (2017 – n.r.) s-a făcut o extindere a rețelei de canalizare, extindere efectuată din banii locuitorilor. Strada este cu o singură ieșire, într-un capăt ea fiind blocată. Primăria ne-a transmis că jumătate de stradă nu poate fi canalizată din cauza pantei înclinate. Însă, noi, locuitorii din partea de jos a străzii, am făcut un proiect, am luat acordul unui vecin ca să trecem cu canalizarea prin curtea lui și să ieșim în strada Viilor, unde există canalizare. Toate lucrările și proiectul au fost suportate din banii noștri, iar lucrarea a fost executată de Compania de Apă. Aceasta a finalizat lucrarea acum două luni (iulie 2017- n.r.) și avea termen de reparare a străzii 15 zile. Au trecut două luni și jumătatea de stradă pe care s-au efectuat lucrările arată groaznic, pietrele sunt tot scoase și blochează strada. Plângeri către Compania de Apă s-au făcut și au fost sunați și înștiințați, dar fără nici un rezultat“, ne scria anul trecut la redacție Ionuț Naidin, un localnic de pe Aleea VIII Teilor. Într-adevăr, în urma muncitorilor de la CAO ar fi trebuit să vină angajații Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) ca să „readucă strada la starea inițială“ pentru că este vorba aici de un pavaj din piatră de râu. „CAO a încheiat contract pentru lucrări cu RAADPFL. Regia trebuie să refacă pavimentul din piatra recuperată și achiziționată. Acest lucru se poate verifica și în SEAP, în data de 10 octombrie. Lucrările au fost atribuite Regiei“, preciza la acel moment Mihaela Chirițescu, reprezentantul CAO.


Într-un final, echipele Regiei au ajuns pe Aleea VIII Teilor, au refăcut pavimentul, dar în urma lor strada s-a prăbușit. Astfel, pe mijlocul străzii s-au creat câteva cratere, în care băltește apa până la gleznă, iar autovehiculele intră cu roțile până la jumătate. „V-am scris în toamna anului trecut despre Aleea 8 Teilor că nu se refăcuse strada după lucrările de extindere a canalizării și în urma articolului din Gazeta de Sud, la două săptămâni s-a remediat situația. Acum, la nici o lună după ce a fost reparată, s-a prăbușit efectiv, creând cratere de până la doi metri lungime. Am făcut sesizare la primărie de două luni și nimic, nu a venit nimeni să se ocupe de stradă. În partea de jos a străzii, pe mijlocul ei, s-au creat cinci, șase cratere, făcând circulația aproape imposibilă“, spune Ionuț Naidin.
Reprezentanții CAO spun că lucrările pentru extinderea rețelei de canalizare pe Aleea VIII Teilor au fost efectuate de companie și au costat peste 68.000 de lei și că localnicii au suportat doar cheltuielile cu traversarea unor proprietăți private. „Devizul pentru lucrările de canalizare pe Aleea VIII Teilor din cartierul Bariera Vâlcii a fost în valoare de 68.225 de lei și a fost suportat de companie. Readucerea carosabilului la starea inițială a căzut în sarcina RAADPFL Craiova, care a efectuat aceste lucrări în noiembrie 2017. La final s-a făcut recepția lucrării. În urma celor prezentate recent, conducerea CAO a decis să trimită o echipă pe Aleea VIII Teilor pentru refacerea în regim de urgență a carosabilului“, a explicat Mihaela Chirițescu, reprezentantul CAO.
Am solicitat un punct de vedere și din partea RAADPFL, dar până la închiderea ediției nu am primit nici un răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS