15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Vâlcea: Trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Dumitru M., de 44 de ani, din comuna Frânceşti, judeţul Vâlcea, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală
Cercetările au fost demarate după depunerea în luna octombrie 2012 a unor sesizări privind comiterea infracţiunii de evaziune fiscală de către administratorul unei societăţi comerciale,  M. Dumitru.
Acesta era bănuit  că în perioada martie-mai 2007 a comercializat cereale către diverse persoane, activitate comercială ce nu a fost înregistrată în evidenţa contabilă în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor datorate bugetului de stat. De asemenea, acesta ar fi inclus în declaraţiile fiscale operaţiuni de achiziţie fictive cu scopul micşorării masei impozabile şi a deducerii de TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor datorate bugetului de stat. Prejudiciul a fost estimat la 242.618,88 de lei.
Poliţiştii au stabilit faptul că  faptele comise de către M. Dumitru întrunesc elementele constitutive a infracţiunii de evaziune fiscală, motiv pentru care a fost trimis în judecată.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au fost au fost sesizaţi de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea cu privire la faptul că M. Ştefan, de 49 de ani, din comuna Mihăeşti, administrator al unei societăţi comerciale, a comis infracţiunea de evaziune fiscală.
În baza probatoriului administrat în cauză, s-a stabilit faptul că administratorul în perioada iunie-octombrie 2009 a omis înregistrarea în evidenţele contabile venituri realizate din operaţiunile de livrare de mărfuri consemnate în facturi, prejudiciul fiind de peste 89.201,31 de lei.
După finalizarea cercetărilor, poliţiştii au întocmit referate de terminare a urmăririi penale, propunând trimiterea în judecată a administratorilor societăţilor sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, propunere ce a fost confirmată de către procurorul cauzei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS