19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalContestaţii în prelungiri la Spitalul de Urgenţă

Contestaţii în prelungiri la Spitalul de Urgenţă

Deşi licitaţia pentru hrana bolnavilor internaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova a avut loc în luna iunie, contestaţiile nu au fost rezolvate nici până acum. Situaţia convine de minune spitalului, care urmăreşte să scape de firma câştigătoare.

Dosarul cu licitaţia de la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru atribuirea contractului pentru prepararea hranei bolnavilor s-a rătăcit la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Cel puţin aşa susţine dr. Cristina Calangiu, managerul unităţii sanitare. Aceasta a declarat că nu s-a rezolvat nici până acum contestaţia făcută pe 4 septembrie de SC Elcomex SRL din Slatina, firma câştigătoare a licitaţiei, dar cu care spitalul nu a mai vrut să semneze contractul.

„CNSC ne-a trimis ieri (marţi – n.r.) o hârtie prin care ne solicita documentele de la licitaţie. Se pare că dosarul s-a rătăcit la ei. Am verificat şi am aflat că noi îl trimisesem de mult prin curier. Aveam şi număr de înregistrare. Până la urmă au verificat şi au găsit dosarul la ei, dar ne-au cerut în plus protocolul, semnat cu sindicatele, pe baza căruia s-a făcut mutarea personalului de la blocul alimentar“, a declarat Cristina Calangiu.

 

Dieteticianul-şef iese la pensie

 

Cu toate acestea, situaţia convine de minune spitalului, care, dacă până acum nu avea motive serioase să refuze semnarea contractului, acum se va folosi de această oportunitate, după cum a sugerat chiar managerul Cristina Calangiu. „În cazul în care CNSC mai stă trei luni ca să analizeze dosarul, vor fi pensionaţi unii dintre angajaţii care ar fi trebuit să fie preluaţi de firma câştigătoare a licitaţiei. Este vorba de dieteticianul-şef şi mai sunt şi câteva persoane despre care am auzit că se vor pensiona pe caz de boală. Or, la preluarea serviciului, personalul angajat trebuie să se regăsească persoană cu persoană, aşa cum scrie în contract, altfel licitaţia este ilegală“, a spus Calangiu.

 

Licitaţia a devenit ilegală

 

Licitaţia ar fi fost oricum ilegală, dacă este adevărat ce spune managerul Spitalului de Urgenţă. Imediat după câştigarea licitaţiei de către Elcomex, pe 13 iunie, firma care a ieşit pe locul al doilea a făcut contestaţie la CNSC. Aceasta a fost rezolvată în favoarea firmei Elcomex, dar abia după mai bine de două luni. Între timp, spitalul şi-a dat seama că nu vrea să aibă de-a face cu firma Elcomex şi atunci a profitat de cele două luni ca să pună la cale o strategie care să-i motiveze decizia de a nu mai semna contractul. Concret, până să vină rezultatul contestaţiei, spitalul a mutat pe posturi de infirmiere mai mult de jumătate din ospătăriţele care ar fi trebuit predate la semnarea contractului, modificând în felul acesta prevederile din contract.

După rezolvarea contestaţiei, motivând că numărul de angajaţi care urma să fie transferat s-a modificat, a declarat licitaţia ilegală şi a refuzat să mai semneze contractul. Acest lucru este contestat acum de Elcomex.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII