22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoluare la pachet cu latrine

Poluare la pachet cu latrine

Mii de craioveni sunt obligati sa bea apa extrasa de la doi pasi de latrina si, in plus, sa inspire si noxele marilor poluatori.


Tot mai multi locuitori din cartierul craiovean Bariera Vâlcii au ajuns la limita rabdarii, pacaliti mandate la rând ca vor intra in marea familie a civilizatiei, daca nu mondiale, macar autohtone. Dupa protestele locuitorilor de pe strada Alunului, obligati sa-si duca gunoiul peste liniile de cale ferata si sa suporte mirosurile unui canal descoperit care le trece pe la porti, si craiovenii de pe strada Parângului vor sa-si faca auzite nemultumirile. Alexandru Saulescu este unul dintre martorii vietii intr-un cartier uitat de autoritati. El sustine ca pe strada Parângului, unde nu exista canalizare, iar alimentarea cu apa lasa de dorit, curtile sunt foarte mici, latrinele fiind construite la câtiva metri de puturile din care oamenii beau apa de toate zilele. „De asemenea, in caz de inundatii, strada devine impracticabila“, arata Sauleanu.


Directorul tehnic al Regiei Autonome Apa Craiova, Gheorghe Popescu, a declarat ca este intocmit studiul de fezabilitate pentru amenajarea unei retele de canalizare in zona. „Probabil ca in 2007 se va si realiza sistemul de canalizare fiindca studiul de fezabilitate este intocmit, urmând sa fie aprobat de Consiliul Local Craiova. Eu stiu insa ca pe strada Parângului exista conducta de apa. Vom verifica, pentru ca este posibil sa se fi extins perimetrul locuit“, a spus Popescu.


Funingine peste tot


Strada Parângului este una dintre cele mai poluate artere din Banie. Alexandru Saulescu sustine ca, din cauza activitatilor de la Centrala Termica II, plantele din gospodarii, masinile, hainele si orice sta la aer sunt acoperite zilnic de un strat gros de funingine. In plus, „in fiecare dimineata sau chiar noaptea ne trezim in zgomotul asurzitor dat de refularile care se fac la CET II“, a mai aratat Sauleanu.


Potrivit comisarului-sef al Garzii de Mediu Dolj, Marin Costache, CET II este in plin proces de conformare dupa un grafic de masuri pentru protectia mediului cu termen anul 2012. „CET II este monitorizata permanent, intrucât are mai multe etape de trecut in vederea conformarii pentru respectarea normativelor de mediu. Programul se va finaliza in 2012 si necesita peste 90 de milioane de lei, pentru CET II si Termocentrala Isalnita. Oricum, in privinta eliminarii substantelor toxice, trebuie precizat ca pentru captarea si depozitarea acestora se vor amenaja medii speciale, absorbante“, a spus Costache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS