26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 3.000 de tone de alge, adunate de pe plaje în prima jumătate a lunii iulie

Aproape 3.000 de tone de alge, adunate de pe plaje în prima jumătate a lunii iulie

-

Aproape 3.000 de tone de alge au fost adunate de pe plajele litoralului românesc cu ajutorul utilajelor și a mijloacelor de transport ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) în prima jumătate a lunii iulie, transmite Mediafax.


Potrivit ABADL, în prima parte a intervalului 29 iunie-15 iulie nu au fost semnalate fenomene de înflorire algală importante pe plajele din stațiunile Năvodari – Mamaia – Constanța, dar au fost semnalate alge pe mal și în apă în zona Eforie Sud – Costinești. În zona de sud a litoralului fenomenul de înflorire s-a manifestat aproape în toate stațiunile (Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia și Vama Veche).

Reprezentanții Administrației Bazinale susțin că, începând cu data de 8 iulie, fenomenul de înflorire algală s-a amplificat, cantități mari de alge fiind prezente în apă și la linia țărmului în special în stațiunea Mamaia și în zona de sud a litoralului.
„Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a desfășurat activități zilnice, pe timpul nopții, de igienizare a zonelor necontractate și a liniei țărmului cu echipe de muncitori, utilaje și mijloace de transport, fiind evacuată cantitatea de aproximativ de 3.000 tone de alge”, a transmis ABADL pe pagina de Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un nou val de caniculă peste România

În zilele viitoare vremea va continua să se încălzească...

ȘTIRI GdS