21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChioşcariada, un soi de presiune

Chioşcariada, un soi de presiune


Funcţionarul public din Primăria Craiova, acuzat de corupţie, nu a negat că afacerea terenurilor penale pentru consilierii locali a fost regizată la intervenţia unor persoane influente din Craiova. Ionel Păpălă susţine însă că este „impropriu spus“ presiune.

Unul dintre cei doi funcţionari publici din Primăria Craiova înfieraţi în dosarul Chioşcariada, prin care mai multe persoane, între care şi rudele a doi consilieri locali, se bucură de terenuri acaparate ilegal, începe să ciripească. Ionel Păpălă, inspectorul care a întocmit un fals pentru a putea satisface pofta de pământ a găştii penale din Consiliul Local Municipal Craiova, a declarat că nu a călcat încă pragul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum colegul său, fiindcă a fost în concediu. Întrebat de redactorul Gazetei de Sud dacă şi când are de gând să înşire cine l-a presat să prepare falsurile, Ionel Păpălă a afirmat: „Impropriu spus presiune“. La întrebarea „Dacă nu e presiune, atunci ce e?“, Ionel Păpălă a îngâimat doar: „În fine, fiecare cu părerea lui…“. După care omul a amuţit brusc, fără să explice sensul acelui „impropriu spus“ şi fără să rostească numele celor care au recurs la presiune, aşa cum „impropriu“ o numeşte ziaristul GdS. Din declaraţia sa reiese însă clar că a fost vorba de intervenţii, aşa cum susţineau în urmă cu o săptămână şi câţiva funcţionari din Primăria Craiova care frecventează biroul Serviciului disciplina în construcţii, unde s-a dospit Chioşcariada. Aceştia au declarat sub protecţia anonimatului că unul dintre cei doi consilieri locali a cărui fiică şi-a înfipt bodega în terenul nelegal câştigat, Aurel Bojenoiu, a făcut cărare pe la birourile lui Păpălă şi Daici. Potrivit unor surse din parchet, Gheorghe Daici, colegul lui Păpălă, acuzat şi el în dosarul Chioşcariada, ar fi cedat interogatoriilor şi ar fi vărsat toată fierea penală pe care a fost obligat să o înghită de către persoane influente din consiliul local şi din primărie, ca să pună pe roate afacerea cu terenuri a consilierilor locali Aurel Bojenoiu şi Eugen Iordache, precum şi a altor clienţi ai primăriei. Daici tace în continuare la apelurile presei.

 

DNA o scaldă

 

Mai mult ca sigur Gheorghe Daici a recunoscut că a fost corupt de cineva, fiindcă numai aşa Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova ar fi avut suficiente probe pentru a stabili că este vorba de corupţie. Numai că, în vreme ce Parchetul local din Craiova ne informează oficial că dosarul 5553/P/2007 în care sunt cercetaţi Ionel Păpălă şi Gheorghe Daici a fost transferat la DNA în 4 octombrie 2007, pe motiv că miroase a corupţie, DNA nici măcar nu recunoaşte că lucrează la Chioşcariadă. Răspunsul oficial al DNA este de toată jena, care n-ar putea fi utilizat decât într-o joacă de cuvinte între două computere de la biroul de presă al instituţiei: „Despre un eventual dosar referitor la aspectele la care faceţi referire nu vă putem furniza date (…)“. Altfel spus, biroul de presă al DNA ori nu este sigur că dosarul mai există, ori nu vrea să facă public acest lucru, în ambele situaţii dovedind dispreţ fie faţă de propria activitate, fie la adresa opiniei publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU