18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Colţul gospodinei

Chiar dacă a trecut vremea în care gospodinele de pe la noi îşi prindeau urechile în reţetele sofisticate de prăjituri pe care erau hotărâte să le pregătească pentru cei dragi, se mai întâmplă uneori ca vreo stimată doamnă să renunţe a cumpăra dulciuri din hipermarketuri. Pentru acele doamne care vor să-şi umple casa de mirosurile ispititoare ale delicioaselor produse am adunat câteva sfaturi, demne de urmat.

– Înainte de a trece la treabă, citiţi reţetele de prăjituri cu atenţie. Reuşita lor cere respectarea tuturor amănuntelor.

– Puneţi-vă la îndemână ingredientele de care aveţi nevoie, tăvile şi cântarul de bucătărie.

– Dacă aveţi cuptoare cu termostat, respectaţi temperaturile indicate.

– Ingredientele trebuie măsurate precis, nu apreciate din ochi.

– Untul şi ouăle trebuie să aibă temperatura camerei (dacă nu există alte prescripţii).

– Făina trebuie să fie bine uscată.

– Un amestec de unt şi zahăr este finalizat atunci când îşi dublează volumul şi cristalele de zahăr se dizolvă complet.

– Nu exageraţi cu amestecatul. Aluatul riscă să iasă prea dur.

– Nu deschideţi uşa cuptorului decât după ce s-a scurs 2/3 din timpul de coacere.

– Prăjiturile cu fructe trebuie lăsate să se răcească în forme, altfel se rup.

– Prăjiturile cu fructe rezistă multă vreme. Învelite în două – trei straturi de folie de plastic sau celofan, pot fi ţinute la congelator vreme de două luni.

– Ouăle sunt cele mai importante ingrediente pentru blaturile de tort (biscuit). Folosiţi numai ouă foarte proaspete.

– Introducerea zahărului în albuşuri şi gălbenuşuri trebuie făcută treptat. Amestecul trebuie făcut cu o lingură cu coadă lungă, care să ajungă la fundul vasului, pentru a integra toate ingredientele în compoziţie. Partea de la fund trebuie scoasă la suprafaţă.

– Folosiţi numai linguri uscate.

– Aluatul care se coace înainte de a fi umplut trebuie acoperit cu o hârtie de pergament, peste care se presară orez, boabe de fasole sau alune. Se împiedică astfel apariţia de băşici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS