24.8 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMiscarea fizica intensa - dusmanul obezitatii

Miscarea fizica intensa – dusmanul obezitatii

Un studiu realizat de câtiva cercetatori americani si britanici a relevat faptul ca 15 minute de alergat sau de inotat pe zi ar putea ajuta la prevenirea obezitatii in rândul copiilor. Studiul efectuat pe un esantion de 5.500 de copii care au fost de acord sa poarte un dispozitiv de monitorizare a miscarii a aratat ca acei copii care fac mai multa miscare sunt mai putin predispusi la obezitate. In plus, s-a constatat ca exercitiile intense concentrate intr-o perioada scurta de timp sunt cele mai eficiente.


Conform rezultatelor cercetarilor facute, copiii care fac exercitii fizice moderate timp de 15 minute pe zi (echivalentul unei plimbari vioaie) au cu 50% mai putine sanse sa ajunga obezi. Echipa de cercetatori a tinut sa precizeze ca sunt sanse foarte mari ca activitatea fizica de intensitate sporita sa fie mai importanta decât o activitate fizica permanenta sau constanta. Oamenii de stiinta sustin ca acest studiu ofera dovezi solide in sprijinul teoriei ca exista o legatura intre activitatea fizica si obezitate in rândul copiilor si sustine ideea ca, desi alimentatia este foarte importanta in prevenirea obezitatii, miscarea joaca un rol cel putin la fel de important.


Obezitatea este o problema serioasa care afecteaza tarile din intreaga lume, in special Statele Unite, unde 60% dintre locuitori sunt supraponderali sau obezi, dar si Marea Britanie si alte tari europene. Se stie cu certitudine ca obezitatea este cauzata de faptul ca oamenii consuma mai multe calorii decât ard, insa expertii inca nu pot cadea de acord daca alimentatia este mai importanta decât miscarea sau invers si inca nu s-a stabilit ce fel de exercitii fizice ar fi cel mai eficiente in combaterea acestei tulburari.


Studiul a fost realizat pe 5.500 de copii cu o vârsta medie de 12 ani, care au participat impreuna cu mamele lor la un studiu mai amplu care s-a ocupat de problemele legate de sanatate. Activitatea fizica depusa de copii a fost masurata cu ajutorul unui accelerometru si le-a fost masurata grasimea corporala. Copiii care au avut cel mai mare nivel de grasime corporala au fost considerati ca fiind obezi si s-a constatat ca acestia proveneau din rândurile celor care nu faceau miscare in mod obisnuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS