26.7 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO nouă etapă de dezinsecție aeriană la Craiova

O nouă etapă de dezinsecție aeriană la Craiova

Salubritate Craiova anunță o nouă etapă a dezinsecției aeriene pe domeniul public al municipiului Craiova, ce va avea loc în pe 25 şi 26 mai 2024, în intervalul orar 6.00 – 11.00.

Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul „Nicolae Romanescu”, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lacul Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lacul Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului.

Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de circa 800 de hectare, graficul intervenției depinzând și de condițiile meteorologice existente.

„Aducem în atenția apicultorilor că, în intervalul menționat, aceștia trebuie să ia măsurile necesare pentru protejarea albinelor.
Lucrările de dezinsecție pentru combaterea insectelor dăunătoare se vor face prin pulverizare prin sistem ULV. Se va folosi pentru dezinsecție substanța din grupa a III-a de toxicitate Solfac Trio EC140 NF (Cypermethrin-50g/l, Prallethrin-10g/l, Piperonil butoxid- 80g/l), avizată de către Ministerul Sănătății“, anunţă reprezentanţii Salubritate Craiova.

Citeşte şi: Român, prins că spiona pentru Rusia. Fotografia convoaie militare și instituții-cheie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS