18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDieta de mentinere a siluetei

Dieta de mentinere a siluetei

Metoda Eskimo de mentinere a siluetei incepe sa devina pentru multi o problema si trebuie sa recunoastem ca a fi suplu prezinta si multe avantaje pe lânga cel estetic. Dieta Eskimo se bazeaza pe intelepciunea eschimosilor in materie de alimentatie. Pe timpul a 4-5 saptamâni trebuie sa evitati sa mâncati paste fainoase, orez si dulciuri de orice fel. Alimentatia va fi formata din carne de peste, fructe, legume si putine brânzeturi. Este recomandat ca atunci când va este foarte foame sa beti un pahar cu suc de fructe. Dupa o dieta destul de lejera se va pierde in greutate aproximativ 4-5 kg. Ce sa aveti in vedere când va stabiliti regimul? Sa fiti pregatit psihic si sa invatati sa va cunoasteti corpul, pentru ca fiecare reactioneaza diferit.


Trebuie sa beti multa apa (2-3 litri pe zi), se bea intre mese, cu jumatate de ora inainte de masa, si jumatate de ora dupa masa (altfel favorizam ingrasarea). Nu se „gusta“ intre mese, se manânca de trei ori pe zi. Nu se bea bere si nici vin. Nu se consuma alune si fistic. Consumati multe legume verzi. Folositi verdeturile din belsug, patrunjelul si mararul sunt baza. Mâncati multe fructe, de preferat mere. Evitati cartofii, orezul, fasolea uscata, mazarea, fainoasele (se pot mânca, dar mai rar). Mâncati salata pe saturate.


Nu combinati cartofii cu carnea sau orezul cu spaghetele. Lactatele se servesc in cantitati mici (smântâna nu se va mânca deloc). Carnea trebuie sa fie slaba (peste si fructe de mare, pui, vaca).


Cum sa mâncati: zilnic 2 litri de apa si maximum 5 felii de pâine. Cu 1/4 ora inaintea mesei de dimineata si a celei de seara serviti un pahar de suc: suc de grepfruit cu 1 lingurita de miere si cu ceai rece; suc de grepfrut cu 1/2 pahar de apa plata; suc de rosii si 3 lingurite suc de morcov; suc de mere si 3 linguri suc de lamâie; infuzie de menta cu 1 lingura suc de caise si zeama de lamâie. Includeti mararul si patrunjelul in toate salatele.


Mâncati ceapa si usturoi pe cât posibil. Seara, inainte de culcare, puteti mânca un fruct dintre cele recomandate. Ouale sa apara in dieta numai de 2 ori pe saptamâna, maximum 2 oua si numai dimineata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS