10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Zâmbetul, benefic pentru toata lumea


Atunci când vedem ceva placut, frumos sau amuzant, zâmbim spontan. Acest lucru nu se intâmpla pentru ca am fost „invatati“ sa raspundem astfel in urma unei experiente de viata acumulate. Bebelusii se nasc cu instinctul emotional de a zâmbi, atunci când percep ceva placut. Ipoteza mentionata s-a dovedit valabila si in cazul copiilor nascuti orbi.


Unii specialisti sustin ca ne este usor sa zâmbim pentru ca este nevoie de mai putini muschi decât pentru a ne incrunta. In mod normal, pentru un zâmbet este nevoie de minimum cinci perechi de muschi faciali, sau de 53 de muschi individuali.


Ce anume ne face sa zâmbim? Bunavointa persoanei de alaturi, o situatie amuzanta in care suntem implicati direct sau, pur si simplu, zâmbetul unui interlocutor – suficiente motive pentru a ne pune la treaba 53 de muschi.


Oamenii care zâmbesc sunt perceputi ca fiind prietenosi, fericiti si primitori. Ei sunt primii abordati de un strain intr-un grup sau intr-un mediu necunoscut pentru acesta.


Zâmbetul este si contagios. Daca vedem pe cine alaturi care ne zâmbeste, din instinct ii raspundem tot cu un zâmbet.


Tinerii tind sa zâmbeasca mai des decât persoanele in vârsta. De asemenea, femeile sunt mai darnice cu zâmbetele adresate celor din jurul lor decât sunt barbatii. Un studiu recent, efectuat in Statele Unite, a demonstrat ca barbatii cu un nivel inalt de testosteron zâmbesc cel mai putin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS