18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Testoasa-de-baga (Eretmochelys imbricata), ce traieste in marile calde, este in general carnivora, având in schimb carnea ei otravitoare. Cei care au consumat din aceasta carne au suferit accidente, nu de putine ori mortale. Pentru consum, carnea se fierbe doua-trei zile si numai apoi se poate utiliza in hrana.


Un comportament particular il intâlnim la masculii din specia testoasei-de-baga, care in larg, daca este prinsa o femela, sunt in stare sa o urmeze si in barca pescarilor. Nu de putine ori s-a intâmplat ca barca sa fie rasturnata, iar masculul „inselat“ in sperantele sale (broasca femela fiind moarta) sa se repeada la pescar, acesta neavând nici o sansa de scapare.


Cunoscând comportamentul masculilor, bastinasii folosesc pentru prinderea broastelor testoase geamanduri sau forme asemanatoare cu a testoaselor, ce sunt legate cu sfoara de barca; masculii se reped asupra lor si „le imbratiseaza“, iar pescarii ii trag in barca si ii valorifica.


Pe coastele de nord-est ale Australiei, in dreptul faimoasei Bariere de Corali, se gasesc broaste testoase gigant care se folosesc de asa-zisele „curse de fond“ ale serbarilor traditionale ale bastinasilor.


Un rechin, daca pierde un dinte, in maximum 24 de ore ii creste altul.


Rechinul isi schimba toti dintii cam o data la opt ani.


Rechinul pierde cam 30.000 de dinti in toata viata sa.


Fosilele celui mai vechi mamifer au fost descoperite in China, datând de aproximativ 125 de milioane de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU