19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTurnee semifinale de volei la Craiova

Turnee semifinale de volei la Craiova

Voleibalistele de la SCV Craiova (dreapta) vor disputa turneul semifinal pe teren propriu
Voleibalistele de la SCV Craiova (dreapta) vor disputa turneul semifinal pe teren propriu

Echipele craiovene de volei juvenil avansează în Campionatul Național. Șase formații de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ și două de la Școala Craioveană de Volei (SCV) s-au calificat la turneul semifinal.

Opt echipe de volei juvenil din Craiova au reușit să se califice în faza semifinală a Campionatului Național, la diferite categorii de vârstă.
Două dintre ele chiar vor fi gazde, sporindu-și astfel șansele de a accede la turneul final.
La doi ani de la înființare, clubul Școala Craioveană de Volei (SCV) a obținut în acest sezon calificarea în semifinale cu două echipe feminine – Minivolei și Speranțe. Bucuria este cu atât mai mare cu cât reprezentanții clubului au reușit să aducă la Craiova unu din cele opt turnee semifinale de la categoria Minivolei. Acesta se va desfășura în perioada 26-27 martie, în sala de sport a Colegiului „Ștefan Odobleja“ din Bănie. CSV, echipă antrenată de Lucian Zlotea și Raluca Andrei Constantinescu, va lupta pentru primul loc, singurul care asigură calificarea la faza finală, în compania echipelor LPS Viitorul Pitești, CSM Ploiești și CSS Lugoj. Craiovencele au ajuns la turneul semifinal după ce au câștigat seria G, alcătuită din patru echipe.
La categoria Speranțe feminin, CSV Craiova a încheiat pe locul doi seria H, câștigătoare fiind altă echipă craioveană, Colegiul Național „Nicolae Titulescu“. Cele două formații oltene vor disputa turneul semifinal la Brașov în intervalul 18 – 20 martie, alături de ACS Juvenil Brașov, CSS Lugoj, CS Dacia Mioveni și LPS Viitorul Pitești. La turneul final se vor califica primele două clasate.

Patru echipe de la „Titulescu“ au câștigat seria

Șase din cele șapte echipe înscrise de Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ din Craiova în Campionatul Național organizat de Federația Română de Volei s-au calificat în semifinale. Este vorba despre echipele masculine de minivolei și cadeți, alături de echipele de Speranțe (feminin și masculin) și juniori (feminin și masculin). La nu mai puțin de patru din categorii, minivolei, speranțe, juniori  – toate la masculin și speranțe feminin, echipele CN „N. Titulescu“ au câștigat seria din care au făcut parte. Antrenorii echipelor calificate sunt: Daniel Săvoiu, Dana Căpățână, Valentin Simon și Adrian Deaconu.
Turneul semifinal masculin la categoria Speranțe se va desfășura la Craiova, în perioada 19-20 martie, în sala Colegiului Național „Nicolae Titulescu“, iar alături de echipa gazdă vor mai participa CSS Blaj, CSS Caransebeș și CSS Toplița.
Singura formație a liceului craiovean care nu a avansat în fazele superioare a fost cea de cadete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS