22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova și Dunărea Brăila se bat pentru locul cinci

SCM Craiova și Dunărea Brăila se bat pentru locul cinci

După ce au trecut de Ploieşti, Bianca Tiron (la minge) şi colegele sale luptă acum cu Dunărea Brăila pentru locul cinci (Foto: Claudiu Tudor)
După ce au trecut de Ploieşti, Bianca Tiron (la minge) şi colegele sale luptă acum cu Dunărea Brăila pentru locul cinci (Foto: Claudiu Tudor)

Handbalistele de la SCM Craiova vor lupta pentru locul cinci în Liga Națională, după ce au câștigat și al doilea meci cu CSM Ploiești, din faza a doua a play-off-ului (locurile 5-8). Oltencele se impuseseră marți la Ploiești cu scorul de 26-20, iar sâmbătă, în fața propriilor spectatori, elevele lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora au câștigat tot la șase goluri diferență, scor 23-17 (13-9). Oltencele au condus mereu ostilitățile în teren, iar cu cinci minute înainte de final, prahovencele s-au apropiat la doar două goluri (19-17), dar după aceea nu au mai reușit să înscrie deloc.
La jumătatea reprizei secunde, norvegianca Ane Eidem a părăsit terenul, după trei eliminări de câte două minute.
Craiovencele încearcă acum să încheie campionatul pe locul cinci, iar pentru a realiza această performanță, trebuie să câștige seria cu Dunărea Brăila, formație care s-a impus cu scorul general de 2-0 în fața celor de la HC Zalău, trimițând echipa lui Gheorghe Tadici în lupta pentru locurile șapte-opt.
„Am muncit împreună în acest sezon, suntem o echipă bună. Locul cinci este unul foarte bun, acum ne pregătim să-l obținem“, a spus, la finalul partidei cu CSM Ploiești, Bianca Tiron, principala marcatoare pentru SCM, cu cinci reușite. Celelalte reușite au aparținut jucătoarelor Eidem (4), Tănasie (4), Apipie (3), Florica (2), Cioaric (2), Zamfirescu (2) și Ianași (1).
Portarul Ionica Munteanu și-a făcut și în acest meci datoria, iar cu atât mai remarcabilă este evoluția sa dacă ținem cont că a stat 60 de minute pe teren, așa cum s-a întâmplat de multe ori în ultimele săptămâni după ce Mirela Pașca s-a operat, iar junioara Codruța Manolache este prea „necoaptă“ pentru meciuri cu miză mare. „Victoria e a întregii echipe. Pot să spun că noi ne-am făcut meciul greu. Adversarele nu ne-au surprins cu nimic, au jucat exact ca la Ploiești. Acum vom lupta pentru locul cinci și cred că ar fi o performanță destul de bună pentru Craiova, ținând cont că în anii trecuți ne băteam la retrogradare“, a spus sâmbătă Ionica Munteanu.

Roșca: Să ne bucurăm pentru fiecare reușită!

Aurelian Roșca își dorește ca elevele sale să-şi păstreze pofta de joc și în ultimele meciuri din acest sezon. „Mai avem câteva meciuri, sper ca jucătoarele să mai mențină pofta de joc în acest campionat-maraton. După ce nu am reușit să ajungem în semifinale, ne-am dorit foarte mult ca totul să fie la superlativ, să ne bucurăm pentru fiecare reușită. Am controlat jocul cu Ploieștiul. A fost mai tensionat deoarece am dorit să rezolvăm lucrurile încă din prima repriză și am făcut niște greșeli. Important este că am câștigat și nu am mai disputat și al treilea meci“, a spus Roșca.
Confruntarea dintre Craiova și Brăila va debuta vineri, 22 mai. Primul joc va fi pe terenul formației din Brăila, apoi următoarele două sunt programate în Bănie, pe 26 și 28 mai. Și în această fază se joacă după sistemul „cel mai bun din trei partide“.

Sbora: Mulți văd, puțini înțeleg ce înseamnă handbalul

Colegul său de pe banca tehnică, Gheorghe Sbora, și-a arătat dezaprobarea vizavi de schimbarea obiectivului de la etapă la etapă. Întrebat cine schimbă obiectivul pe parcurs, profesorul Sbora nu a dat nici un nume.
„Trăim într-un climat așa cum nu mi s-a întâmplat în viața mea, schimbăm obiectivul de la etapă la etapă, ba mai mult, de ce nu am ieșit campioni? Știți cum este cu handbalul? Mulți văd, ajung să și știe, dar puțini înțeleg ce înseamnă handbalul, antrenamentul, platoul de formă sportivă. Noi nu am alergat după doi iepuri, ci după unul singur, adică să ne calificăm într-o cupă europeană. Acest lucru s-a întâmplat, pentru prima dată, în istoria echipei de handbal de la SCM. Avem și ipochimeni (indivizi – n.r.) care sunt specialiști în roți dințate și se bagă în treaba noastră. Acum jucăm pentru locurile cinci-șase. Noi încercăm să luăm locul cinci, care este mai bun decât șase. E adevărat, e mai rău decât patru, dar și Cupa Cupelor este mai bună decât să privești din tribună“, a spus Sbora.

Calificate sută la sută în Cupa Cupelor

Locul trei ocupat în Cupa României aducea echipei SCM Craiova calificarea, în premieră, într-o cupă europeană. Însă exista o condiție ca oltencele să ajungă în Europa, ca CSM București și HCM Baia Mare să încheie Liga Națională pe podium. Cum cele două echipe s-au calificat în weekend în finala campionatului, eliminând pe Corona Brașov, respectiv HCM Roman, oltencele trebuie să se pregătească încă de acum pentru debutul în sezonul 2015-2016 al Cupei Cupelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS