25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCSU Craiova - ştiinţa fotbalului bine făcut

CSU Craiova – ştiinţa fotbalului bine făcut

Madson (foto centru în alb) şi colegii lui au făcut o partidă extraordinară la Iaşi (Foto: Tudor Ghioc)
Madson (foto centru în alb) şi colegii lui au făcut o partidă extraordinară la Iaşi (Foto: Tudor Ghioc)

CS Universitatea Craiova a bifat cel de-al optulea rezultat pozitiv în Liga I cu Sorin Cârţu şi Emil Săndoi la timonă şi s-a instalat pe locul şapte în clasament, un lucru greu de crezut după seria de „groază“ din startul campionatului. Alb-albaştrii au reuşit să se impună ieri pe terenul celor de la CSMS Iaşi cu 3-1, scor pe care l-a preconizat pentru GdS fundaşul Adrian Avrămia, rezervă în disputa de pe „Emil Alexandrescu“, din cadrul rundei a 14-a din Liga I.

Nuno Rocha a declanşat bucuria în tabăra craioveană
Nuno Rocha a declanşat bucuria în tabăra craioveană

Gruparea din Bănie a deschis scorul prin Nuno Rocha, care a reluat cu capul, de la cinci metri, o centrare venită de pe stânga de la Târnăcop (’3). Atacantul african a bifat „dubla“ în minutul 33, marcând cu un şut de la 17 metri, după o combinaţie cu Bawab. CS Universitatea s-a distanţat la trei goluri în minutul 78, de data aceasta a punctat Târnăcop, după o incursiune a lui Bawab. Tabela a fost „închisă“ în minutul 82, Bole i-a furat mingea lui Acka, a pătruns în careu şi a şutat imparabil de la 11 metri, stabilind rezultatul final.
CSMS Iaşi: Caparco – Voicu, Munteanu, Plămadă, Bădic – Creţu, Olah – Bosoi (’69, Novac), Bole, Ciucur – Dobre (’80, Crângăniş). Antrenor: Nicolo Napoli.
CS Universitatea Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Mateiu (’88, Ferfelea), Madson – Băluţă (’71, Ivan), Bawab (’86, Cârstea), Târnăcop – Nuno Rocha.
Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.
Cartonaşe galbene: Plămadă / Bălgrădean.
Au arbitrat: Lucian Rusandu – Sebastian Eugen Gheorghe, Daniel Hulubei; Robert Dumitru.
Observatori: Victor Berbecaru, Marian Bucurescu.

Bogdan Vătăjelu a făcut o partidă bună la Iaşi
Bogdan Vătăjelu a făcut o partidă bună la Iaşi

Săndoi, foarte mulţumit de joc şi rezultat

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova s-a arătat mulţumit de evoluţia alb-albaştrilor, considerând că rezultatul este just. „Ştiam că o să avem un meci greu, pentru că Iaşiul venea după o serie de rezultate pozitive, dar erau în criză de puncte. Am făcut un meci bun, am reuşit să deschidem repede scorul, fapt care ne-a uşurat situaţia Ne-am impus meritat, pentru că, pe lângă goluri, am mai avut câteva ocazii clare. Băieţii merită felicitări pentru implicare, pentru modul în care respectă tot ceea ce stabilim la antrenamente. Este o partidă pe care am dominat-o din toate punctele de vedere. Ne bucurăm că am acumulat alte zece puncte şi din cel de-al doilea calup de patru jocuri“, a declarat Săndoi, conform site-ului clubului.

Defensiva CSU a funcţionat bine la Iaşi
Defensiva CSU a funcţionat bine la Iaşi

„Ne-am dăruit mai mult şi cred că este o victorie meritată. La cum a jucat, Iaşiul va pierde greu puncte acasă. Îi dedicăm această victorie lui Bancu. Multă muncă, seriozitate şi puţin noroc, acestea sunt ingredientele succeselor din ultima perioadă. Noi tratăm fiecare joc la victorie, aşa că ne propunem să luăm nouă puncte până la finalul turului. Luăm fiecare meci pe rând, primul este cu Rapid şi sunt convins că vor veni în Bănie să-şi vândă scump pielea“, a spus portarul Craiovei, Cristi Bălgrădean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS