23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMențineți cadența!

Mențineți cadența!

Emil Săndoi şi elevii săi îşi doresc victoria în partida cu CSMS Iaşi
Emil Săndoi şi elevii săi îşi doresc victoria în partida cu CSMS Iaşi

CS Universitatea Craiova întâlnește duminică, de la ora 15.30, pe stadionul „Emil Alexandrescu“, formația CSMS Iași, antepenultima clasată în Liga I, partida contând pentru runda a 14-a. Este de prisos să reamintim forma bună și rezultatele obținute până acum de trupa lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi, însă trebuie punctat că aspirațiile alb-albaștrilor sunt mult mai mari, iar fiecare pas este făcut cu atenție. „Avem nevoie în continuare de puncte, chiar dacă s-a discutat mult de locul pe care-l ocupăm în clasament, că suntem la șase puncte de prima echipă care retrogradează și tot la atâtea de locurile de Liga Europa. Pot să spun că, la ce am găsit noi în urmă cu două luni, chiar suntem într-o poziție neașteptat de bună și facem tot posibilul să păstrăm această invincibilitate dacă se poate până la finalul turului“, a declarat antrenorul Emil Săndoi, atenționând că jocul de duminică nu este deloc ușor: „Întâlnim o echipă care nu a pierdut de trei etape, deci este în revenire de formă. Va fi un joc dificil pentru noi, dar sperăm, cu multă disciplină, dăruire, organizare și dorință, să obținem un rezultat bun. Iașiul are câțiva jucători cu experiență în prima ligă, cu valoare, și aici aș putea să-i reamintesc pe Wesley, Olah, Ciucur, Cristi Munteanu, fotbaliști cu o calitate individuală bună. Va fi greu fără Brandan (suspendat pentru cumul de cartonașe galbene – n.r.), pentru că este liderul echipei, dar sper ca Mateiu să joace așa cum a reușit să o facă în partida cu Viitorul, din Cupă“.

Prieteniile sunt în afara terenului de joc

Emil Săndoi se va reîntâlni la Iași cu prietenul și fostul coleg Florin Prunea, alături de care a câștigat eventul cu Craiova. „Am fost și coechipieri, i-am fost o perioadă și antrenor, cam un an, după aceea am fost colegi la FRF, pentru că de echipa de tineret el se ocupa, și este, din punctul meu de vedere, unul dintre cei mai buni conducători din țară. Florin este un băiat deosebit și un prieten adevărat. El se reîntâlnește, de asemenea, și cu Sorin Cârțu, Adrian Popescu, și am zis împreună că echipa cea mai bună să câștige. În momentul în care o să intrăm pe teren, timp de 90 de minute uităm totul, pentru că punctele sunt importante și pentru noi, dar și pentru ei. Va fi un meci aprig disputat, dar sperăm ca noi să fim echipa mai în formă și mai consistentă în joc, iar rezultatul să fie de partea noastră“, a spus Săndoi.

Acka: Sunt fericit acum

Prezent la întâlnirea cu reprezentanții mass-media de vineri, fundașul Stephane Acka a declarat că își dorește victoria la Iași. „Venim după o victorie frumoasă cu FC Botoșani și acum ne așteaptă un joc cu o echipă care este jos în clasament, dar care are fotbaliști buni și vrem să jucăm bine și să obținem un rezultat pozitiv. Mă bucur că echipa merge bine în campionat, sperăm să facem cât mai multe puncte și să fim acolo sus. Ne pregătim bine la antrenamente și suntem la șase puncte de Europa, dar în acest sezon trebuie în primul rând să ne gândim la evitarea retrogradării. Visul meu e să joc cu CS Universitatea în Europa, dar probabil mai trebuie să treacă un sezon. Şi un alt vis al meu, am spus-o de când am venit aici, este să ajung la echipa naţională a Coastei de Fildeş, iar pentru asta trebuie să muncesc mai mult, să mă implic mai mult la echipa de club“, a spus ivorianul, punctând că nu vrea să mai audă de Adrian Mititelu, patronul fostei sale echipe, FC Universitatea Craiova: „De când am revenit în România nu mai vorbit cu Adrian Mititelu. Nu mi-e dor de el. După ce am pățit, nu vreau să-mi mai amintesc sau să vorbesc despre asta. Sunt fericit acum și asta e tot ce contează“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS