16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAihan Omer a chemat doi craioveni la naţională

Aihan Omer a chemat doi craioveni la naţională

Alin Șania revine la națională după o pauză de patru ani
Alin Șania revine la națională după o pauză de patru ani

Handbalistul craiovean Alin Șania revine la naționala României după o pauză de patru ani. Jucătorul de 31 de ani care evoluează la CSM Călărași, în Liga Națională, a fost convocat de noul selecționer, Aihan Omer, pentru dubla confruntare cu Kosovo din precalificările CE 2018. Meciurile vor avea loc pe 29 octombrie (București, sala „Dinamo“) și pe 1 noiembrie (Priștina).
„Sincer, speram să fiu convocat, deoarece la echipa de club am traversat o perioadă foarte bună. Numai la noi se spune că, dacă ai depăşit 30 de ani, eşti bătrân, însă afară sunt jucători care evoluează la naţionale şi la 40 de ani. S-a început o nouă reconstrucţie a naţionalei, dar de această dată o reconstrucţie a performanţelor. Iar pentru acest lucru este nevoie un lot echilibrat, format inclusiv cu jucători cu experienţă. La naţională sunt convocaţi jucători din toate categoriile de vârstă, handbalişti cu experienţă, băieţi care au ajuns la maturitate, dar şi câţiva tineri care să crească lângă ceilalţi“, a declarat, pentru ProSport, Alin Şania.
Alături de Alin Şania, Aihan Omer i-a readus la lot după o pauză lungă pe Laurenţiu Toma, Rudi Stănescu şi Marius Stavrositu, handbalişti care sunt constanţi la HCM Constanţa.

Valentin Ghionea evoluează în Polonia
Valentin Ghionea evoluează în Polonia

Alt handbalist născut în Craiova, Valentin Ghionea care evoluează cu echipa poloneză Wisla Plock în Liga Campionilor, a fost chemat de Omer să pună umărul la calificare.
Lotul României cuprinde jucătorii: Stănescu, Praşea, Sopca – portari; Ghionea, Toma, Buricea, Pavel – extreme; Savenco, Novanc, Iancu – pivoţi; Şimicu, Racoţea, Şania, Criciotoiu, Ghiţă, Grigoraş, Csepreghi, Stavrositu – linia de nouă metri. Lotul se va reuni pe 20 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS