15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, misiune dificilă la Oradea

CSU, misiune dificilă la Oradea

CS Universitatea Craiova va întâlni astăzi, de la ora 11.00, la Oradea, pe FC Bihor, partida contând pentru etapa a 9-a din Liga a II-a, seria 2. Analizând parcursul celor două echipe, am putea spune că gruparea din Bănie porneşte favorită la câştigarea celor trei puncte şi asta pentru că sub comanda lui Ovidiu Stângă a cunoscut numai succese, patru la număr, în timp ce orădenii lui Gheorghe Ghiţ au avut evoluţii oscilante şi rezultate pe măsură. Cu toate acestea, tehnicianul craiovenilor este precaut: „Avem o deplasare lungă. Îmi doresc să nu mergem degeaba la Oradea, să avem un joc bun din toate punctele de vedere, iar odată cu o calitate bună a jocului, cu siguranţă va veni şi rezultatul pozitiv, care în viziunea mea este foarte important. O spun mereu, nici un meci nu este câştigat dinainte. Ne aşteaptă o partidă grea, în care şi adversarul va încerca să câştige. Eu sper să nu le fie uşor împotriva noastră şi noi să fim cei care obţinem maximum din acest joc“.
Şi jucătorii sunt conştienţi de importanţa punctelor puse în joc. „Vom merge acolo să câştigăm, să luăm cele trei puncte şi să ne îndeplinim obiectivul de a ajunge în fruntea clasamentului“, a punctat Răzvan Gorovei, în timp ce Adrian Ionescu ştie ce le trebuie pentru a trece peste acest hop: „În teren contează cel mai mult cum reuşeşte o echipă să gestioneze situaţia şi cine este mai atentă şi concentrată. Am muncit mult să ajungem unde suntem acum şi ne dorim să rămânem sus în clasament“.
CS Universitatea Craiova are câteva probleme de efectiv înaintea jocului de pe stadionul „Iuliu Bodola“. Silviu Izvoranu este suspendat, Viorel Ferfelea nu a părăsit spitalul în urma răcelii contactate în urmă cu aproximativ două săptămâni, Ivan Dragicevic nici nu mai intră în calcule până la finalul sezonului, iar Gabriel Velcovici, accidentat de mai multă vreme, nu este recuperat în totalitate.

CSM Vâlcea, pusă la încercare de Olimpia

Nici celelalte reprezentante ale Olteniei din Liga a II-a nu vor avea o viaţă uşoară în acest sfârşit de săptămână.
După ce s-a „încălzit“ cu Hidro Râmnicu Vâlcea la mijlocul săptămânii, câştigând amicalul cu 9-0, CSM Vâlcea va primi vizita Olimpiei Satu Mare, partida din Zăvoi fiind programată sâmbătă, de la ora 11.00. Pentru acest duel, antrenorul oltenilor, Claudiu Niculescu, se confruntă cu probleme de efectiv, iar principala bătaie de cap o reprezintă postul de fundaş drepta, pentru că Samson şi Deaconescu sunt suspendaţi, iar Melcea este accidentat. O altă absenţă de marcă din tabăra vâlceană o reprezintă atacantul Adrian Codin, care a fost trimis zilele trecute la spital, să efectueze un RMN, şi se aşteaptă rezultatul. Ţinând cont de toate acestea, Claudiu Niculescu ar putea începe partida cu următorul unsprezece: Matache – Tătaru, Pârvulescu, I. Stoica, Briceag – Cârstoiu, Lircă – Cataramă, Negruţ, Iancu – Arnăutu.
De partea cealaltă, tehnicianul sătmărenilor, Tiberiu Csik, a declarat că nu vine la Vâlcea ca să se apere. „Noi mergem la victorie în fiecare meci. Sper să ne întoarcem acasă neînvinşi, chiar cu toate cele trei puncte“, a spus Csik, conform liga2.ro.

Derbi oltenesc
pe „1 Mai“

Un joc extrem de interesant se va disputa pe stadionul „1 Mai“ din Slatina, FC Olt întâlnind sâmbătă, de la ora 11.00, pe Minerul Motru. Elevii lui Dan Oprescu par să fi uitat eşecul înregistrat săptămâna trecută la Craiova, cu CSU, când au evoluat aproape tot meciul cu un om în plus, şi vor să-şi facă fericiţi susţinătorii. „Fiecare meci în parte este greu, pentru că toate adversarele din această serie sunt apropiate valoric. Acum noi încercăm să scoatem maximum din acest joc, sperăm să ne reuşească. Nu avem de ce să-i luăm de sus, nici noi nu mergem prea bine, dar în cele trei meciuri cu siguranţă vom încerca să scoatem cât mai multe puncte. Nu mai contează partida de la Craiova, important este jocul de sâmbătă, ne gândim numai la victorie. Nu ştiu dacă avem prima şansă, e diferenţă între un joc amical şi unul oficial, cu siguranţă şi ei vor veni să scoată măcar un egal“, a declarat fundaşul Gabriel Siminic, pentru Gazeta Nouă.
De partea cealaltă, venirea lui Gabi Zahiu la cârma Minerului Motru i-a determinat pe jucătorii gorjeni să privească pozitiv această întâlnire de pe malul Oltului. „Mă aştept la un meci greu, FC Olt are echipă bună. Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare, acum, cu sistemul play-off şi play-out, s-ar putea să ne salvăm. Sunt probleme mari la noi, nu este vorba de bani, banii sunt la zi, că avem contracte de doi lei, problema este că nu suntem pregătiţi. Am făcut un semicantonament, iar fără o pregătire fizică bună, e greu la Liga a II-a. Cu toate astea, am pierdut cinci meciuri cu 1-0, am avut ocazii, dar nu am băgat mingea în plasă. Vom vedea ce va fi“, a declarat atacantul „minerilor“, George Buciuman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS