22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrandafirescu, pe podium, alături de campionul olimpic

Trandafirescu, pe podium, alături de campionul olimpic

Spadasinii de la CS Universitatea Craiova s-au remarcat la un turneu internaţional în Polonia. Performer a fost Ionuţ Trandafirescu, care a urcat pe podium într-o companie selectă, alături de campionul olimpic de la Londra, Ruben Limardo. La U23, Trandafirescu a cucerit Cupa Europei.

Spadasinii de la CS Universitatea Craiova sunt pe val. Campioni naţionali anul acesta la echipe, băieţii de la CSU au participat, zilele trecute, la a 47-a ediţie a tradiţionalului turneu internaţional de Gliwice (Polonia), în competiţie fiind înscrişi 132 de sportivi din nouă ţări.
Elevii antrenorului emerit Dumitru Popescu au urcat de trei ori pe podium, obţinând locul doi în întrecerea pe echipe, în timp ce Ionuţ Trandafirescu s-a clasat pe locul trei la general (tineret şi seniori) şi a câştigat Cupa Europei la U23 (tineret).

Sbârcia a învins campionul olimpic
la „tuşa de aur“

În întrecerea pe echipe, unde au participat 20 de formaţii (naţionale şi echipe de club), CS Universitatea Craiova s-a prezentat cu două „garnituri“. CS Universitatea I (Alin Sbârcia, Dorian Pârvan, Liviu Dragomir) a încheiat concursul pe locul doi, pierzând aurul la „tuşa de aur“. Alin Sbârcia şi-a făcut coechipierii să treacă de la extaz la agonie. În semifinale, oltenii au întâlnit echipa locală Piast Gliwice, unde evoluează venezueleanul Ruben Limardo, campionul olimpic la Londra. „Meciul a fost foarte strâns până la ultimul schimb, când au evoluat liderii celor două echipe, Alin Sbârcia şi Limardo. La sfârşitul timpului regulamentar, scorul a fost egal, astfel că s-a tras o tuşă de departajare. Cel care a reuşit să-şi adjudece această tuşă a fost Alin Sbârcia, care şi-a promovat echipa în finala turneului“, a povestit Dumitru Popescu. Şi în finală a fost nevoie de „tuşa de aur“, tot Sbârcia fiind în situaţia de ultim trăgător. Craiovenii au întâlnit Dinamo Kiev. Scorul a evoluat dramatic, a devenit egal, iar Sbârcia a pierdut „tuşa de aur“, CS Universitatea urcând în final pe treapta a doua a podiumului. Locul trei a fost ocupat de Piast Gliwice. Cea de-a doua echipă care a reprezentat CS Universitatea s-a clasat pe locul 14 şi a fost alcătuită din Ionuţ Trandafirescu, Laurenţiu Ricuţă şi Daniel Nica.

A primit sabia cavaleriştilor polonezi

Performerul clubului craiovean la acest concurs poate fi considerat Ionuţ Trandafirescu, care s-a clasat pe a treia treaptă a podiumului la individual (seniori şi tineret), într-o companie deosebit de valoroasă. Olteanul a avut colegi de podium pe campionul olimpic Ruben Limardo – locul întâi şi Anatolii Herey (Ucraina) – locul doi. Toţi cei şase spadasini de la CSU prezenţi la concurs au intrat în tabloul de 64, în afară de Trandafirescu, ceilalţi ocupând următoarele locuri: Alin Sbircia – locul 11, Dorian Pârvan – 30, Liviu Dragomir – locul 38, Laurenţiu Ricuţă – locul 50, Daniel Nica – locul 55.
Ionuţ Trandafirescu a excelat şi în clasamentul întocmit pentru cei sub 23 de ani. A câştigat Cupa Europei, primind cadou o sabie a cavaleriştilor polonezi. De menţionat că Ionuţ este încă junior, fiind cu trei ani mai mic decât vârsta maximă a concursului. Competiţia de seniori este inclusă şi în circuitul european de tineret (Under 23) de către Confederaţia europeană şi pentru care se întocmeşte un clasament separat pentru această categorie de vârstă. De asemenea, concursul de tineret este criteriul de selecţie pentru Campionatul European al acestei categorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS