22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVisul frumos s-a terminat

Visul frumos s-a terminat

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au fost revelaţia acestui sezon. Jucătorii lui Andelko Mandic au încheiat campionatul pe locul cinci, după ce au pierdut cu 3-0 confruntarea cu Gaz Metan Mediaş, din sferturile de finală ale Ligii Naţionale.

Încă o echipă de la SCM-U Craiova a încheiat campionatul sâmbătă. Este vorba despre formaţia de baschet masculin, cea mai iubită din clubul craiovean, dacă ţinem cont de numărul mare de spectatori care au asistat la meciurile din Sala Polivalentă.
Revelaţia acestui sezon, echipa condusă de Andelko Mandic şi Darko Jovanovic şi manageriată de Marius Toma, a încheiat cel mai bun campionat din istoria clubului SCM-U Craiova, pe locul cinci.
Oltenii, care la finalul sezonului regulat s-au aflat pe locul patru, ajungând în premieră în play-off, au fost depăşiţi cu scorul general de 3-0 de către Gaz Metan Mediaş, echipă care a câştigat şi Cupa României luna aceasta, la Timişoara. SCM-U au pierdut primele două meciuri pe teren propriu, cu 64-78 şi 87-90, iar sâmbătă, la Mediaş, fără Travis Bureau, Rade Dzambic (ambii suspendaţi) şi Ionuţ Drăguşin (accidentat) SCM-U a fost învinsă cu 86-75 (20-22, 26-21, 16-13, 24-19) de către o echipă care are un lot atât de valoros încât poate trimite în teren două echipe de valori sensibil egale. Pentru Craiova au evoluat: Petrişor (2 puncte), Habus (10), Hallik (15), Seals (21), Orbeanu (9), C. Corneanu (2), Miskovic (2), Gavrilă, Djurasovic (5) şi Kabengele (9). SCM-U a fost susţinută la Mediaş de aproximativ 20 de suporteri. Andelko Mandic regretă că echipa sa nu a câştigat nici un meci în sferturile de finală. „În general, sunt mulţumit de întreg sezonul, dar am rămas cu un gust amar că nu am obţinut nici o victorie în play-off. Speram să câştigăm un meci acasă, poate ambele“, a spus tehnicianul sârb, citat de Totalbaschet.
La final de campionat, managerul Marius Toma a făcut referire la lucurile frumoase care s-au întâmplat la echipă: „Un sezon început, oficial, în septembrie, la Mediaş, şi încheiat tot la Mediaş. Ne-am fi dorit mult mai mult şi chiar am fi vrut să jucăm în semifinale. Din păcate, am întâlnit o echipă foarte puternică. După acest sezon, în care am făcut istorie pentru baschetul craiovean, felicit staff-ul tehnic şi jucătorii. Suntem foarte mândri de ceea ce am realizat în acest an în care am făcut istorie şi în clasament, dar şi în tribune. SCM-U Craiova a avut cel mai mare număr de spectatori, lucru care a contat enorm în reuşitele din acest campionat. Mulţumim tuturor fanilor noştri pentru momentele minunate pe care le-au creat şi le-am trăit împreună la meciurile din Sala Polivalentă din Craiova“.

Suporterii: Pentru noi sunteţi cei mai buni!

Suporterii craioveni i-au felicitat pe baschetbalişti, prin intermediul site-urilor de socializare, şi le-au cerut să rămână şi în sezonul viitor la echipa din Bănie. Ramona Jugănaru a scris într-un mesaj emoţionant pe Facebook: „Am să iubesc Craiova atât timp cât respir. Pentru fiecare clipă când aceşti oameni minunaţi ne-au scris pe chip şi în suflet zâmbete nemărginite, împlinind mii de vise şi smulgând o mare de aplauze. Pentru fiecare secundă în care inimi s-au oprit, copleşite de paşi şi mâini magice din ale căror pasiune şi dăruire au prins contur atâtea victorii. Pentru fiecare zi în care şi-au uitat propriile idealuri pentru a se dedica aspiraţiilor unui club şi unui oraş dincolo de limbă, naţionalitate, culoare. Fiindcă şi-au sfidat limitele şi au uitat dorul de casă, fremătând alături de noi pentru o iubire alb-albastră. Respect Ştiinţa, Darko, Nikola Djurasovic, LeVar, Rade, Travis, Reinar Hallik, Ivan Miskovic, Cătălin Petrişor, Brice, Ionuţ Drăguşin şi, bineînţeles, Andelko Mandic!“. „Aţi apărat culorile clubului cu onoare. Pentru mine sunteţi adevăraţi olteni“, a spus şi Nik Barbu. Andreea Izabella a scris: „Sunt foarte mândră de voi, băieţi! Rezultatele chiar nu mai contează acum, ci faptul că aţi dat totul ca să obţineţi victoria. Pentru mine sunteţi cei mai buni“. După ce Rade Dzambic a postat pe Facebook un mesaj în care spunea „mulţumesc din suflet tuturor fanilor care ne-au susţinut, tuturor locuitorilor Craiovei, vă iubesc pe toţi, iubesc Craiova!“, o suporteră, Alina Urucu, a replicat: „Şi noi te iubim, Rade. Ne faceţi fericiţi. Respect pentru tot ce aţi făcut pentru oraş. Copiii iubesc sportul“. Mihai Fariseu şi-a arătat aprecierea faţă de Travis Bureau: „Este cel mai bun om din echipă, e omul care face spectacol, omul care ridică sala în picioare! M-aş bucura să rămână pentru mult timp la noi, însă nu îmi vine să cred asta… Foarte bun Travis, bravo şi baftă în continuare!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS