16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, cu sabia deasupra capului

Oltchim, cu sabia deasupra capului

După a doua înfrângere consecutivă în grupele principale ale Ligii Campionilor, campioana României la handbal feminin va tremura
pentru calificarea în semifinale

După duşul rece de pe teren propriu cu Ferencvaros Budapesta, handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea
le-au făcut fanilor o nouă surpriză neplăcută. Jucătoarele pregătite de danezul Jakob Vestergaart au pierdut şi al doilea meci din grupa principală. Oltencele au fost învinse, duminică seară, în deplasare, de Krim Ljubljana, scor 28-24, dovedind că absenţa Cristinei Neagu cântăreşte mult în jocul „galacticelor“. Marcatoarele Oltchimului au fost: Bulatovici – 10 goluri, Nechita – 3, Manea – 2, Barbosa – 2, Managarova – 2, Brădeanu – 2, Curea – 1, Pineau – 1, Meiroşu – 1.
Fără nici un punct după primele două meciuri pentru Oltchim, misiunea de a ajunge în semifinale devine dificilă dacă nu chiar imposibilă.
Ca să se claseze pe unul dintre primele două locuri în grupă, la final, Oltchim are neapărată nevoie, de acum încolo, de patru victorii din patru posibile. Văzută de mulţi favorită la câştigarea Ligii Campionilor în acest sezon, Oltchim, neînvinsă în prima fază a competiţiei, se află acum în cea mai grea situaţie din ultimii ani.
Tot duminică, echipa ungară FTC Budapesta a învins, pe teren propriu, cu scorul de 35-34 (18-17), formaţia rusă Zvezda Zvenigorod. După două etape derulate, Krim este lider cu patru puncte, urmată de FTC, tot cu patru, Oltchim şi Zvezda, ambele cu zero puncte. În prima etapă, Oltchim a fost învinsă pe teren propriu, de Budapesta, cu 22-23, iar Krim a învins în deplasare pe Zvezda, cu 29-24.
Petre Berbecaru, preşedintele Oltchimului, este optimist şi crede că echipa sa are 60 la sută şanse de calificare în semifinale, deşi nu a acumulat nici un punct după primele două partide disputate în grupele principale. „De acum, nu mai trebuie să facem nici un pas greşit. Ne trebuie patru victorii din patru meciuri, adică să învingem acasă la FTC, două cu Zvezda, iar pe Krim s-o batem la minimum cinci goluri. În prezent, consider că şansele noastre la calificarea în semifinale sunt de 60 la sută“, a spus Berbecaru.
Campioana României va avea în continuare următorul program: Oltchim – Zvezda (16 februarie), Zvezda – Oltchim (2 martie), FTC – Oltchim (9 martie), Oltchim – Krim (17 martie). Primele două clasate în fiecare grupă vor obţine calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. În sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale, de Gyor ETO, formaţia care a pierdut ulterior trofeul, în faţa celor de la Buducnost.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS