15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSportivii de la Washi s-au abonat la medalii

Sportivii de la Washi s-au abonat la medalii

Elevii lui Daniel Antici şi Simona Cojocariu au obţinut zece medalii, dintre care cinci de aur, la Campionatul Naţional Karate Tradiţional Fudokan-Shotokan şi dreptul de participare la Campionatul European, programat luna viitoare la Lodz

Sportivii de la clubul de karate CS Washi Craiova au participat, recent, la finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional Fudokan-Shotokan, desfăşurată la Brăila. Competiţia a adunat la start un număr mare pe participanţi, 400 de sportivi legitimaţi la 37 de cluburi.
Karateka de la Washi, antrenaţi de Daniel Antici şi Simona Cojocariu, au avut o comportare bună, revenind acasă cu un număr mare de medalii, zece, la categoriile de vârstă copii 1 (12-13 ani), copii 3 (8-9 ani) şi copii 4 (6-7 ani). Dintre cele zece medalii, cinci au fost de aur, trei de argint şi două de bronz.

Gigea şi Antici au urcat de mai multe ori
pe podium

Cele mai bune rezultate pentru Washi au fost obţinute la categoria de vârstă copii 3, unde craiovenii au urcat de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
Au obţinut medalii de aur echipa masculină de en-bu, alcătuită din Răzvan Gigea şi David Dumitraşcu, echipa de en-bu mixt, formată din Bianca Niţă şi Răzvan Gigea, şi echipa masculină de kata, compusă din Răzvan Gigea, David Dumitraşcu şi David Duţu. Pe lângă cele trei medalii de aur, Gigea a fost aproape de podium şi la kata individual, unde a ocupat locul patru.
La categoria copii 1, cei mai mari dintre reprezentanţii clubului Washi au câştigat patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz. Maria Antici, fiica antrenorului Daniel Antici, şi-a atârnat la gât patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz. Echipa feminină de kata, din care au făcut parte Maria Antici, Andra Ştefanovici şi Alina Zamfir Ciobanu, a ieşit campioană naţională, echipa de en-bu mixt, alcătuită din Maria Antici şi Andrei Wojcicki, a luat locul doi, iar celelalte două medalii au fost obţinute de Maria Antici la individual, după cum urmează: locul doi la kata şi locul trei la kumite. Pe locul patru s-a clasat echipa masculină de kata, în formula Andrei Wojcicki, Andrei Nicoliţă şi Marius Marogel şi Andrei Wojcicki la kata individual.
Cei mai mici dintre karateka de la Washi au reuşit să obţină la Brăila trei medalii, câte una din fiecare culoare. Aur a câştigat echipa masculină de kata, compusă din Mario Rădulea, Andrei Mariţa şi Claudiu Matei, argintul i-a revenit echipei de en-bu masculin (Mario Rădulea şi Andrei Mariţa), iar Andrei Mariţa a luat bronz la kata individual. „Au fost două zile grele de concurs, dar copiii s-au comportat bine. Mă aşteptam la mai mult din partea celor de la categoria copii 1“, a spus antrenorul Daniel Antici.
În urma Campionatului Naţional, toţi craiovenii clasaţi pe locurile 1-4 la individual şi cei care au obţinut medalie de aur în întrecerea pe echipe s-au calificat pentru Campionatul European de Karate Tradiţional Fudokan-Shotokan ce va avea loc la Lodz, Polonia, în perioada 24 – 27 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS