19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportManolescu, campion la juniori

Manolescu, campion la juniori

Sâmbătă s-a tras cortina peste o nouă ediţie a Campionatului Naţional de box juniori, competiţie desfăşurată în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova, cu participarea a 144 de sportivi.
Pugiliştii de la CSM Craiova au obţinut trei medalii, dintre care una de aur, una de argint şi una de bronz. În posesia titlului de campion naţional a intrat Laurenţiu Manolescu (foto în roşu), care l-a învins în finala categoriei 66 de kilograme pe Alperen Akbal (Năvodari). În finală a ajuns şi Dănuţ Fota, la 50 de kilograme, dar sportivul care face parte din lotul naţional de juniori a fost învins de Gheorghe Jugan (Petrolul Ploieşti). În plus, prahoveanul a fost declarat de oficialii Federaţiei Române de Box (FRB) cel mai combativ sportiv din competiţie.
CSM Craiova a obţinut şi o medalie de bronz, prin Marian Iepurică (categoria 75 de kilograme). Manolescu şi Iepurică sunt antrenaţi de maestrul Vasile Fîntînă, iar Fota, component al lotului naţional de juniori, este pregătit de Constantin Buzduceanu. Celelalte două cluburi craiovene, CFR Marfă IRLU şi BC Universitatea, au avut sportivi în competiţie, dar nu au urcat pe podium.
În Oltenia au rămas încă trei titluri de campion. Ion Alin Mucioiu (Pandurii Târgu Jiu) l-a învins în finala categoriei 70 de kilograme pe Leonard Nicolae (Steaua Bucureşti), severineanul Luca Câţu (CSM Drobeta) a cucerit aurul la +80 kilograme, iar Adrian Mihai (Chimia Rm. Vâlcea) s-a impus la 80 de kilograme.
Astăzi, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 17.00, va avea loc un sparring între loturile naţionale de juniori ale României şi Bulgariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS