18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii de la CS Universitatea, medaliaţi în Franţa

Spadasinii de la CS Universitatea, medaliaţi în Franţa

Mai mulţi spadasini de la CS Universitatea Craiova au participat recent la un turneu internaţional rezervat studenţilor, desfăşurat la Palaiseau, lângă Paris (Franţa). Evenimentul a reunit peste 200 de studenţi-scrimeri din cadrul a 25 de universităţi prestigioase din 17 ţări. Numărul mare de participanţi i-a determinat pe organizatori să mai renunţe la probe. Astfel, la masculin au avut loc doar întrecerile pe echipe, iar la feminin, doar concursul individual. Craiovenii, pregătiţi de profesorii Dumitru Popescu şi Mircea Alecu, au fost printre protagoniştii competiţiei, întorcându-se acasă cu patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz.
La feminin, spadasinele de la CS Universitatea Craiova au acaparat podiumul. Oana Puiu a ocupat locul întâi, după ce a învins-o pe colega de club Roxana Lazăr, iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Raluca Sbârcea.
În întrecerea masculină, echipa CS Universitatea Craiova, care a fost alcătuită din sportivii Daniel Nica, Alin Mitrică, Liviu Dragomir şi Dorian Pârvan, s-a clasat pe locul doi, după ce a fost învinsă în finală de italienii de la Universitatea din Pavia 1. Elevii lui Dumitru Popescu şi Mircea Alecu au ajuns în finală după ce au învins echipele Universităţilor din Sheffield, Rennes, Freiburg, Budapesta 1 şi Pavia 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS