19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDoagă şi Pierdevară s-au impus în Capitală

Doagă şi Pierdevară s-au impus în Capitală

La Bucureşti s-a desfăşurat, weekendul trecut, al doilea Grand Prix al sezonului de sală, o etapă pregătitoare pentru Naţionalele din 18 februarie, cât şi o şansă pentru realizarea unor rezultate bune în vederea Campionatului European de la Paris. La acest Grand Prix au fost prezenţi şi atleţii craioveni. Cele mai valoroase alergătoare de la CS Universitatea Craiova, Florina Pierdevară şi Ioana Doagă, au reuşit să câştige probele în care au luat start. Pierdevară, sportivă pregătită de Mircea Alexandrescu, s-a impus în proba de 800 de metri, încheind cursa în 2 minute, 9 secunde şi 92 de sutimi.
Ioana Doagă, care are dublă legitimare cu CSM Piteşti, s-a impus la 1.500 de metri, cu timpul 4:20.91. Un rezultat bun a obţinut şi junioarea Roxana Ene (LPS „Petrache Trişcu“ – CS Universitatea), care s-a clasat pe locul patru la 60 m, într-o cursă în care sportivele de pe podium erau mai mari ca ea. Câştigătoare a fost Andreea Ogrăzeanu, iar pe locul doi s-a clasat Ana Maria Roşianu (CN „Mircea cel Bătrân“ Râmnicu Vâlcea – Steaua Bucureşti).
CSM Craiova a avut doi sportivi pe podium, ambii la masculin. Constantin Goagă s-a clasat al doilea la aruncarea greutăţii, într-o probă cu doar doi participanţi, cu o aruncare care a măsurat 11.12 m, mult mai puţin decât câştigătorul probei, Laurenţiu Popa (18,09 m). Tot locul doi a obţinut şi Daniel Betej la 1.500 metri, iar colegii săi de la CSM, Marius Buşca şi Andrei Ştefana, au încheiat această probă pe locurile 5, respectiv 6.
Vâlceanca Laura Dumitraşcu a ocupat locul trei la triplusalt.
Tot în weekend, severineanca Ancuţa Bobocel a câştigat proba de 1.500 m din cadrul grand prix-ului de la Stuttgart (Germania), fiind cronometrată în 4:08,13, un timp bun pentru eleva lui Marin Istrate. Ancuţa participase în urmă cu o săptămână la Grand Prix-ul de la Bucureşti, unde s-a impus la 800 m. Ea a acoperit această distanţă în 2:04,27.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS