15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii craioveni, campioni după 15 ani de pauză

Luptătorii craioveni, campioni după 15 ani de pauză

Echipa masculină de lupte libere, juniori, de la CS Universitatea Craiova – LPS „Petrache Trişcu“ a obţinut titlul de campioană naţională chiar pe teren propriu, finala ţinându-se în Bănie, în Sala „Matei Basarab“.
Formaţia care a adus titlul naţional la Craiova după o pauză de 15 ani a fost alcătuită din sportivii: Dumitru Spiridon (categoria 50 de kilograme), Raul Donu (categoria 55 de kilograme), Eugen Jaruc (categoria 60 de kilograme), Mădălin Mânzală (categoria 66 de kilograme), Alexandru Anghel şi Ionuţ Moise (ambii la categoria 74 de kilograme), Ştefan Canţăr (categoria 84 de kilograme), Marius Velcea (categoria 96 de kilograme) şi Leonard Martie (categoria 120 de kilograme). Sportivii sunt  pregătiţi de fraţii Aurel şi Marius Cimpoieru.

Au depăşit Reşiţa
la tuşaveraj

Luptătorii craioveni au înfruntat cinci echipe calificate în finală, CSS Odorheiu Secuiesc, CSS Hunedoara, CSM Zalău, CSA Steaua Bucureşti şi CSM Reşiţa, campioana de anul trecut. Cea mai dificilă confruntare, dar şi cea mai importantă a fost prima, cu sportivii reşiţeni, reprezentanţii CS Universitatea – LPS „Petrache Trişcu“ Craiova impunându-se la tuşaveraj.
„De mulţi ani, cred că 15-20, nu s-a mai întâmplat ca două echipe să fie egale, iar câştigătoarea să fie decisă la tuşaveraj. Colegul de la Reşiţa chiar nu ştia, deoarece nu se mai întâlnise cu această situaţie, şi l-am sfătuit să consulte regulamentul. Scorul a fost 4-4, 18-18 la puncte, iar diferenţa au făcut-o cei doi luptători ai noştri, originari din Republica Moldova, Canţăr şi Jaruc“, a explicat ieri Aurel Cimpoieru, antrenor la CS Universitatea şi totodată la lotul naţional de lupte libere juniori, care se pregăteşte la Reşiţa.

Fetele, pe ultimul loc

După dificilul meci contra celor de la Reşiţa, craiovenii s-au mobilizat şi au câştigat
restul partidelor, cu CSS Odorheiu Secuiesc, CSS Hunedoara, CSM Zalău şi CSA Steaua Bucureşti, cu acelaşi scor, 6-2.
Aurel Cimpoieru a menţionat că performanţa craiovenilor este remarcabilă: „Am învins campioana Reşiţa şi totodată echipa la care sunt majoritatea componenţilor lotului naţional de junori al României. După 15 ani de aşteptare, am reuşit să aducem iar titlul în Bănie“. Locul trei a fost ocupat de CSS Odorheiu Secuiesc, pe patru s-a clasat CSS Hunedoara, pe cinci – CSA Steaua Bucureşti, iar ultimul loc i-a revenit echipei din Zalău.
În finala de la feminin au luat startul doar patru echipe, iar CSM-LPS „Petrache Trişcu“ Craiova a ocupat ultimul loc. Campioană a ieşit CSM Sfântu Gheorghe, urmată de CA Roman – CSS Oneşti, iar CSS Botoşani a plecat acasă cu bronzul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS