20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMedalii şi încredere

Medalii şi încredere

Participarea la CE de la Birmingham a fost o experienţă frumoasă pentru gimnastele române, care, pe lângă medaliile cucerite, au câştigat multă încredere în vederea noilor provocări.

 

Cea mai bună gimnastă din lotul tricolor, Amelia Racea, a afirmat la revenirea în România de la CE de la Birmingham că i-au trebuit nouă ani de antrenamente pentru medalia de aur obţinută la această competiţie, dar este convinsă că în viitor lucrurile vor sta şi mai bine. „Sâmbătă seară, nu ştiam exact ce va fi şi totul depindea de Ana Porgras, dacă poate să intre în concurs sau nu. M-am bucurat foarte mult că mi s-a acordat o şansă şi am profitat de ea la maximum. Ana mi-a spus să-mi fac treaba cât mai bine şi fără emoţii. Sunt fericită că am obţinut această medalie, am muncit nouă ani pentru ea. De acum îmi doresc să fiu sănătoasă şi să pot să-mi fac treaba cât mai bine. Medalia de la europene îmi dă mult mai multă încredere", a spus Amelia Racea.

Ana Porgras a lăudat-o pe Racea pentru medalia obţinută, regretând, totodată, că nu a putut să-şi ducă misiunea la bun sfârşit din pricina accidentării: „Îmi pare rău că am ratat finalele, pentru că ştiam ce pot să fac. Asta a fost să fie, aşa a vrut Dumnezeu. M-am bucurat foarte mult pentru Amelia şi sper că i-am dat şi eu puţin noroc. I-am ţinut pumnii şi a obţinut o medalie foarte importantă pentru România".

Raluca Haidu, medaliată cu bronz la bârnă, speră să participe şi la CM de gimnastică: „Mă bucur foarte mult pentru medalia de la bârnă. Dacă executam elementele mai bine, aş fi avut şanse mai mari să iau aurul, dar, pentru început, e bun şi acest bronz. Am mai multă încredere de acum şi sper să particip şi la mondiale".

Spre deosebire de Haidu, Larisa Iordache, care a obţinut patru medalii la junioare, aşteaptă încrezătoare participarea la JO din 2012, fiind convinsă că va lua aurul la individual compus: „Mă aşteptam la un asemenea rezultat şi am tras foarte tare pentru a obţine aceste medalii. Nu m-au speriat rusoaicele, pentru că ştiam ce pot eu şi am continuat să lupt. La individual puteam obţine mai mult decât bronzul, dar voi munci pentru a câştiga medalia de aur. Sigur voi obţine aurul la JO din 2012".

 

Forminte şi-ar fi dorit mai mult

 

Bilanţul României la CE de la Birmingham nu l-a mulţumit pe deplin pe antrenorul lotului naţional, Nicolae Forminte afirmând că rezultatele puteau fi mult mai bune. „Mă bucur pentru Amelia Racea. A demonstrat că este un copil inteligent şi cu foarte mult tupeu, în sensul bun al cuvântului. Mă bucură reuşita de la bârnă. Foarte puţin a lipsit ca bârna să fie câştigată de Raluca Haidu. Bătălia s-a dat între Amelia şi Haidu, iar cine a avut nervii mai tari şi şi-a făcut exerciţiul mai bine a câştigat. Pentru mine este mai puţin important numele învingătoarei, important este să poarte echipamentul României. Mă bucur şi pentru Haidu că a reuşit să treacă peste şocul din finala pe echipe şi a făcut un exerciţiu cu care să ia medalia de bronz. Diana Chelaru este şi ea un copil care a crescut de la concurs la concurs şi reprezintă un câştig pentru echipa României pe termen mediu şi lung. Nu pot să trag nici o concluzie momentan, partea bună e că au rămas aceleaşi probleme şi nu au apărut altele, iar nemulţumirea este cuvântul ce ar caracteriza cel mai bine această competiţie. Atât s-a putut face cu problemele de sănătate care au fost şi cu lipsa de experienţă a echipei", a spus Forminte. „De acum ne întoarcem la muncă şi aşteptăm mondialul. Eu nu număr medaliile, ci execuţiile. Am spus de mai multe ori că, atunci când voi fi mulţumit, voi face un anunţ că mă duc acasă, la pescuit. De poimâine vom discuta despre programul pentru CM", a completat Nicolae Forminte.

Antrenorul echipei României a menţionat că şi junioarele au obţinut rezultate bune la Birmingham: „Şi junioarele au făcut un lucru foarte bun. Sper ca fetele să aibă o rată de progres cât mai bună, pentru că va fi greu să fie la nivelul nevoilor noastre".

Bilanţul României de la Birmingham

Iată rezultatele obţinute de delegaţia noastră la CE: junioare – medalie de argint pe echipe, medalie de aur la sol, argint la bârnă şi bronz la individual-compus (Larisa Iordache), medalie de bronz la paralele (Diana Bulimar); senioare – medalie de bronz pe echipe, aur la bârnă (Amelia Racea) şi bronz la bârnă (Raluca Haidu), medalie de bronz la sol (Diana Chelaru).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII