16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, în cădere liberă

Pandurii, în cădere liberă

Ultima victorie a echipei Pandurii s-a înregistrat pe 11 septembrie, când echipa condusă atunci de Sorin Cîrţu învingea acasă pe CFR Cluj, scor 1-0, şi urca pe locul trei în Liga I. De atunci, pandurii au uitat să mai câştige, adunând nouă jocuri consecutive fără victorie, opt în Liga I şi unul în Cupa României. Doar ultimele trei jocuri îi pot fi „imputate“ lui Liviu Ciobotariu, restul fiind derulate în mandatul lui Sorin Cîrţu. Nu este însă cea mai neagră serie din istoria grupării gorjene, Pandurii Târgu Jiu reuşind în sezonul 2006-2007 contraperformanţa de a nu câştiga 16 etape la rând. Cu un punct obţinut în cele trei jocuri de când a preluat echipa, tehnicianul Liviu Ciobotariu nu pare capabil să resusciteze gruparea gorjeană, care a intrat în hora retrogradării după o primă parte a turului de excepţie, în care a deţinut chiar şi poziţia de lider. „De abia am venit la echipă şi mai sunt multe lucruri de pus la punct. Am certitudinea că le voi rezolva curând. Puteam veni cu un rezultat pozitiv de la Iaşi şi de aceea sunt dezamăgit. Campionatul nu s-a terminat. Sper ca pe parcurs să îndreptăm din greşelile făcute. Ne-a ajuns cuţitul la os. În primul joc pe care îl vom disputa trebuie să avem o mentalitate de învingători. Să ne dorim şi să reuşim să câştigăm următorul meci“, a declarat Ciobotariu.

Urmează jocuri dificile..

Pandurii deţine, în prezent, cel mai slab atac din Liga I, 11 goluri marcate, după lanterna roşie, Ceahlăul Piatra-Neamţ, cu nouă reuşite în cele 14 etape disputate. În ciuda stilului ofensiv agreat de Liviu Ciobotariu, echipa nu a marcat decât un gol în mandatul său. Cu Poli Iaşi, speranţele ofensive ale tehnicianului s-au legat de o singură fază, ratată de Păcurar, şi jocul s-a terminat 1-0 pentru gazde.  „Am fi avut şanse să luăm un punct la Iaşi dacă Alex Păcurar ar fi fost mai inspirat la ocazia pe care a avut-o. N-a fost un joc strălucit, pe alocuri am avut momente când am dominat jocul printr-o posesie bună, dar nu ne-am creat ocazii. Este păcat că am făcut atâta drum şi am fost încrezători pentru acest joc şi ne întoarcem învinşi după o primă repriză foarte slabă“, a explicat „Ciobi“ eşecul din ultima partidă. Ultimele trei meciuri din turul campionatului, cu Rapid (acasă), Poli Timişoara (deplasare) şi Unirea Alba Iulia (acasă), devin capitale pentru panduri. „Toate jocurile sunt grele şi importante, iar atunci când joci cu fruntaşele clasamentului este dificil. Cu Rapid jucăm acasă. Este important că jucăm în faţa propriilor suporteri. Avem o revanşă morală de luat faţă de ei. Sper şi îmi doresc ca în meciul cu Rapid stadionul să fie plin şi să încurajeze echipa aşa cum au făcut-o fanii celor de la Iaşi. Avem mare nevoie de victorie. Nu asta este valoarea individuală a jucătorilor. De când sunt la Târgu Jiu, am reuşit să cunosc caracterele jucătorilor şi capacitatea lor. Aştept foarte mult de la ei“, a mai declarat Ciobotariu.

Murgan riscă să nu mai joace în tur

Pandurii contestă felul în care a fost eliminat Mădălin Murgan la Iaşi. „Mădălin Murgan a primit incorect cartonaşul roşu direct deoarece nu l-a lovit cu capul în figură pe Balde. A fost provocat de adversar. Din păcate, a răspuns provocării, dar nu prin brutalitate, aşa cum s-a spus la televizor sau s-a consemnat în raport. Arbitrul de rezervă Cristi Sava nu i-a comunicat adevărul centralului. Murgan doar l-a bruscat pe adversar, ceea ce impunea cartonaş galben şi, fiind al doilea, ar fi trebuit eliminat. Ar fi un gest de fair-play din partea lui Balde să recunoască că nu a fost lovit cu capul în figură. A fost doar o îmbrânceală. Am avut şi obiecţiuni la cele scrise în raportul de joc“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Murgan va fi suspendat cu Rapid, însă riscă să nu mai joace în tur dacă obiecţiunile pandurilor nu vor fi luate în considerare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS