18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFranţa, trimisă de arbitri la Cupa Mondială

Franţa, trimisă de arbitri la Cupa Mondială

Reprezentativa condusă de selecţionerul Raymond Domenech a obţinut o calificare ruşinoasă la turneul din Africa de Sud, după ce a marcat un gol în meciul cu Irlanda precedat de o eroare gravă de arbitraj.

Franţa, vicecampioană mondială în 2006, a obţinut o calificare ruşinoasă la Cupa Mondială din 2010 în urma unei grave erori de arbitraj. Naţionala din Hexagon a jucat pe teren propriu manşa a doua a barajului cu Irlanda, după ce în tur se impusese la Dublin, la limită, cu 1-0. Tot acelaşi scor a fost consemnat şi la Paris după 90 de minute, dar în favoarea Irlandei, datorită reuşitei lui Keane din minutul 32.
În prelungiri, Franţa a marcat golul de 1-1, echivalent cu calificarea, prin Gallas, în minutul 103. La faza reuşitei fundaşului francez, doi jucători ai gazdelor s-au aflat într-o poziţie suspectă de ofsaid şi, mai mult, Henry a atins mingea de două ori cu mâna înainte să i-o trimită autorului golului. Arbitrul suedez Martin Hasson a rămas însă impasibil la protestele irlandezilor şi a validat golul.

Henry a recunoscut
că a fost henţ

Atacantul Thierry Henry nu s-a sfiit să recunoască după meciul cu Irlanda că a comis henţ în careul advers la faza golului. „Am atins-o cu mâna, dar nu eu am fost arbitru ca să pot lua vreo decizie. A fost un duel aerian între Squillaci şi un apărător. Eu mă aflam în spatele fundaşilor irlandezi, iar mingea mi-a venit în mână. Arbitrul nu a fluierat, iar eu am continuat să joc. Asta nu înseamnă că nu ne bucurăm de această calificare“, a declarat Henry pentru L’Equipe.
Chiar şi unii dintre suporterii francezi care au postat comentarii pe site-ul cotidianului citat au recunoscut că naţionala lor s-a făcut de râs şi că nu merita să se califice la Cupa Mondială.
Nici presa nu i-a menajat pe elevii lui Raymond Domenech. „Miraculos“, a scris cotidianul Le Parisien, care notează despre Franţa că a fost „o formaţie apatică, incapabilă să construiască ceva care să semene măcar a fotbal şi să lege două pase consecutive“. Le Figaro susţine că „fără să merite, albaştrii vor merge la Campionatul Mondial din Africa de Sud“, în timp ce Le Monde titrează: „Albaştrii răsuflă uşuraţi, iar irlandezii sunt dezgustaţi“, făcând referire la faza golului francez, marcat în urma unei faze în care Henry a atins balonul cu mâna.

Slovenia, Grecia şi Portugalia merg la CM 2010

Naţionala Sloveniei a ajuns la turneul final după ce a învins, pe teren propriu, echipa Rusiei, scor 1-0, în a doua manşă a barajului, după ce în partida tur a pierdut la Moscova cu 2-1.
Singura reuşită a întâlnirii i-a aparţinut atacantului Zlatko Dedic (‘44). Oaspeţii au terminat meciul în 9 oameni, după ce Alexander Kerjakov şi Yuri Jirkov au primit direct cartonaşul roşu în minutele 67 şi  90.
Portugalia a obţinut „biletele“ pentru turneul final după ce s-a impus, în deplasare, cu 1-0, selecţionata similară a Bosniei, în returul barajului de calificare la turneul final din Africa de Sud, după ce şi în prima manşă s-a impus cu acelaşi scor. Oaspeţii au punctat prin căpitanul lui FC Porto, Raul Meireles (‘56). Gazdele au terminat meciul în inferioritate numerică, după eliminarea lui Salihovic, din minutul 76.
Campioana europeană din 2004, Grecia, a trecut, în deplasare, scor 1-0, de echipa naţională a Ucrainei, în a doua manşă a barajului, şi a obţinut calificarea la Cupa Mondială din 2010, informează site-ul oficial al FIFA. Unicul gol al partidei disputate la Doneţk a fost marcat de atacantul Dimitrios Salpingidis (31). În meciul tur, care a avut loc sâmbătă, la Atena, cele două formaţii au terminat la egalitate, scor 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII