22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSport13 medalii pentru Washi Craiova

13 medalii pentru Washi Craiova

Clubul din Bănie, care a obţinut şase titluri naţionale, a ocupat locul doi în clasamentul final pe medalii, după Conpet Ploieşti.

Clubul Washi Craiova a participat, timp de trei zile, la Cluj, la Campionatul Naţional de karate tradiţional, stilul shotokan, copii. Sportivii pregătiţi de Daniel Antici şi Simona Marin au fost printre protagoniştii concursului, reuşind să urce pe podium de 13 ori, la diferite categorii de vârstă.
La categoria de vârstă C2 (10-11 ani), oltenii au cucerit două titluri naţionale, prin Maria Antici (kata individual) şi echipa feminină de kata (Maria Antici, Alexandra Ţecu, Alina Ciobanu), o medalie de argint, la en-bu mixt (Maria Antici, Andrei Wojcicki), şi două medalii de bronz, la kata masculin echipe (Andrei Wojcicki, Andrei Nicoliţă, Vlad Constantin) şi la kata feminin echipe (Cristiana Dreveşteanu, Alexa Drăgoi, Emilia Criveanu).   Şi la C3 (8-9 ani), Washi Craiova a obţinut trei medalii de aur, prin Andrei Nicoliţă (kata masculin, individual), la en-bu mixt (Alexandra Ţecu, Andrei Nicoliţă) şi la en-bu masculin (Andrei Nicoliţă, Marius Marogel). În plus, Alexa Drăgoi şi Marius Marogel au intrat în posesia medaliei de argint, la en-bu mixt. În apropierea podiumului, pe locul patru, s-a clasat Alexandra Ţecu (kata individual).

Opt calificaţi
pentru Mondiale

La C4 (6-7 ani), craiovenii au obţinut patru medalii, una de aur, la en-bu masculin (Dragoş Mihai, Andrei Popa), şi trei de bronz, la kata individual feminin (Andreea Dima), la kata echipe masculin (Dragoş Mihai, Mario Iancu, Andrei Popa) şi la en-bu mixt (Andreea Dima, Dragoş Mihai).
În urma acestor rezultate, Washi Craiova a ocupat locul doi în clasamentul pe cluburi, fiind devansat doar de Conpet Ploieşti. Opt dintre sportivii din Bănie, ocupanţii locurilor unu-patru la individual şi locului întâi la echipe, s-au calificat pentru Campionatul Mondial, care se va desfăşura în luna noiembrie, în capitala Serbiei, Belgrad.
Concursul de la Cluj s-a bucurat de o participare numeroasă, 380 de sportivi, de la 28 de cluburi din ţară. Premiile au variat în funcţie de categoria de vârstă. Câştigătorii cei mai mici au primit oiţe de pluş, iar la celelalte categorii, medaliaţii cu aur au fost recompensaţi cu echipament sportiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS