15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportProbleme grave la Ştiinţa

Probleme grave la Ştiinţa

Finanţatorul Adrian Mititelu susţine că l-a dat afară pe antrenorul Nicolo Napoli din cauza problemelor din sânul echipei.

După egalul cu Gloria Buzău (scor 1-1), la Universitatea Craiova au apărut din nou problemele. Antrenorii Nicolo Napoli şi Jerry Gane au fost suspendaţi din funcţii de finanţatorul Adrian Mititelu. „Într-o oră, voi decide cine va fi antrenorul interimar până la sfârşitul acestui campionat", a tunat Mititelu la finalul partidei. După ce spiritele s-au mai calmat, patronul Ştiinţei a decis să-l recheme pe Gane la echipă şi l-a readus pe Urbano Lega în Bănie. Preparatorul fizic italian fusese dat afară de Nicolo Napoli, care decisese să-şi aducă drept ajutoare alţi doi compatrioţi.

Nu cu mult timp în urmă, Mititelu l-a certat însă pe Napoli pentru gestul său şi l-a avertizat că echipa are de suferit din cauza pregătirii fizice precare. Aşa că, în weekend, Nicolo Napoli, cel care a reuşit să-i facă fericiţi pe olteni la meciurile cu CFR Cluj şi Dinamo, şi-a făcut bagajele şi a plecat acasă, în Italia. De destinele echipei se vor ocupa în perioada următoare Jerry Gane, cel care cunoaşte cel mai bine echipa, şi Urbano Lega, care va avea misiunea să „repare" ce se mai poate pe acest final de campionat.

 

Balaci nu vrea să fie antrenor

 

„Nu doar rezultatul meciului cu Buzău a contat la demiterea lui Napoli. E un gând mai vechi, după ce s-au petrecut mai multe lucruri cu care nu sunt de acord. Sunt probleme grave în sânul echipei, de care nu s-a ştiut până acum. E foarte greu când te desparţi de un prieten cu care ai colaborat un an şi jumătate. Nu ştiu dacă Ilie Balaci s-ar implica într-o astfel de muncă. Trebuie să recunoaştem că avem probleme grave, iar lui Balaci îi place să pornească de la zero", a spus Adrian Mititelu la GSP TV.

Despre noul antrenor al Universităţii nu s-a mai spus ieri nimic, deşi la un moment dat se vorbea de Ovidiu Stângă şi Ilie Balaci. Surse din cadrul clubului susţin că varianta Stângă nu ar mai fi de actualitate, în timp ce Balaci a comentat astfel posibilitatea de a prelua echipa: „Din moment ce Napoli a fost doar suspendat din funcţie şi nu demis, nu ştiu de ce trebuie să vorbim despre un nou antrenor. Dacă mi s-a propus mie să preiau echipa? Pentru cât timp, pentru trei etape?! Cred că e o glumă. Nu se pune problema. Nu mi-ar propune Mititelu aşa ceva din bun-simţ. Nu am discutat nici măcar dacă să preiau Craiova din sezonul viitor".

 

Speranţe pentru Europa

 

Managerul general al Universităţii consideră că şansele de a prinde un loc de cupă europeană nu sunt total compromise după egalul cu Gloria Buzău, dar pentru a evolua în Europa League, alb-albaştrii trebuie să nu piardă cu Rapid şi Steaua. „Ce dacă am avut rezultate mai slabe în ultimele etape? Nu am căzut mai jos de locul şase. Are cineva certitudinea că vom pierde cu Rapid şi cu Steaua? Eu zic că mai avem şanse la Europa League", a mai spus Balaci.

De partea cealaltă, rapidiştii, pe cai mari după ce au bătut Steaua în Ghencea, îşi fac deja planuri pentru meciul cu Ştiinţa, considerând că o victorie în faţa Craiovei ar duce echipa din Giuleşti în Europa. „Dacă vom câştiga cu Craiova, practic vom merge în Europa. N-am avut noi un sezon prea reuşit, am fost în prag de desfiinţare, dar ne-am revenit. Partida cu Craiova e ultima şansă, aşa că va fi un meci foarte dificil", a spus Nae Manea, director tehnic la Rapid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII