19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRoxana Lazăr, campioană naţională

Roxana Lazăr, campioană naţională

Spadasinii craioveni, de la cluburile CS Universitatea, CSM şi LPS „Petrache Trişcu", au participat weekendul trecut la finala Campionatului Naţional de tineret (Under 23) de la Satu Mare. Sportivii din Bănie au obţinut rezultate bune, reuşind să urce pe podium de patru ori.

Roxana Lazăr (CS Universitatea Craiova, antrenor Mircea Alecu) a obţinut titlul de campioană naţională, depăşind-o în finală pe Laura Marin (ANEFS Bucureşti).

Pe a treia treaptă a podiumului s-a clasat altă craioveancă, Andreea Cătălin (CSM-LPS „Petrache Trişcu", antrenor Ionel Bărbosu). Printre cele opt finaliste s-au regăsit alte două spadasine craiovene, Diana Donoiu şi Alice Tudor, ambele de la LPS „Petrache Trişcu", pregătite de Ionel Bărbosu. În concursul feminin au participat 51 de sportive.

La masculin au luat startul 59 de concurenţi, iar doi dintre reprezentanţii LPS-CS Universitatea Craiova, Daniel Nica şi Liviu Dragomir, au obţinut medalii de bronz. Ambii sunt pregătiţi de antrenorul emerit Dumitru Popescu. În finala de opt au mai ajuns Lucian Ciovică şi David Pokker, ambii de la LPS „Petrache Trişcu", pregătiţi de Radu Podeanu.

 

Program încărcat

 

„Craiova a fost prezentă la Satu Mare cu 21 de băieţi şi 16 fete de la CS Universitatea, CSM şi LPS „Petrache Trişcu", care au obţinut patru medalii. Este primul concurs unde sportivii au primit medalii. Se vede că investiţia clubului Universitatea în sportivii pe care îi are dă roade", a precizat Dumitru Popescu, antrenor emerit la CS Universitatea Craiova.

La sfârşitul acestei săptămâni, 20 de spadasini de la CS Universitatea vor participa la un important concurs internaţional, la Gliwice (Polonia), apoi, în perioada 7-9 mai, Roxana Lazăr şi Liviu Dragomir vor participa la Campionatul European de tineret de la Debrecen (Ungaria).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS