19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni au turneu de promovare la Braşov

Voleibaliştii craioveni au turneu de promovare la Braşov

SCM-U Craiova nu a reuşit să aducă în Bănie turneul de promovare în prima divizie de baschet masculin, oferind la licitaţie o sumă mai mică decât CSV Braşov, echipă care va găzdui competiţia în perioada 3-5 mai.

 

La sediul Federaţiei Române de Volei (FRV) s-a desfăşurat ieri licitaţia pentru desemnarea oraşului care va găzdui turneul de promovare în Divizia A1 de volei masculin. Dintre cele patru echipe calificate, doar trei au licitat – SCM-U Craiova, CS Phoenix Şimleul Silvaniei şi CSV Braşov, a patra – CSMU LPS Suceava, preferând să-şi cumpere un rând de echipament, conform spuselor antrenorului sucevean Victor Pancu. Licitaţia a fost câştigată de echipa CSV Braşov, care, conform spuselor preşedintelui clubului SCM-U Craiova, prezent la licitaţie, ar fi oferit suma de 5.900 de euro, în timp ce oltenii s-au oprit la 3.000 de euro.

„Braşovul a ţinut cu tot dinadinsul să ia turneul. După cum mergea licitaţia, cei de la Braşov, care sunt un club privat, erau dispuşi să meargă până la 10.000 de euro. Eu consider că nu puteam să iau din bugetul clubului atâţia bani şi să afectez celelalte secţii", a explicat Stoian. SCM-U a pierdut şi în sezonul trecut licitaţia, participând, fără succes, la turneul de promovare în prima divizie, la Bacău.

 

„Şansele de promovare sunt intacte“

 

Nicu Stoian spune că, deşi nu joacă pe teren propriu, voleibaliştii craioveni, pregătiţi de Berti Văsuică, au şanse mari să promoveze în Divizia A1.

„Şansele noastre sunt intacte, chiar dacă vom juca la Braşov. Faţă de anul trecut, avem o echipă mai experimentată şi mai valoroasă", a adăugat fostul voleibalist.

Turneul se va desfăşura în perioada 3-5 mai, cu o săptămână mai devreme decât se ştia iniţial, iar SCM-U Craiova, câştigătoare a Seriei Est, va juca în ordine cu: CSMU LPS Suceava (locul 2 în Seria Est), CS Phoenix Şimleul Silvaniei (locul 2 în Seria Vest) şi CSV Braşov (locul 1 în Seria Vest).

Doar primele două clasate după acest turneu vor obţine promovarea în prima ligă de volei masculin. Oltenii au suferit doar o înfrângere în acest campionat, pe 13 martie, în deplasare, cu CSU CSS Galaţi, scor 3-2.

 

Coasă şi Drăgan, la lotul de juniori

 

Doi dintre jucătorii de la SCM-U, Mihai Coasă şi George Drăgan, au fost convocaţi ieri la lotul naţional de juniori al României, urmând să se prezinte la Complexul Olimpic Izvorani pe 6 mai, la doar o zi după încheierea turneului de promovare în Divizia A1. Lotul de juniori va pleca în Italia, unde în perioada 15-17 mai va participa la meciurile turneului de calificare pentru Campionatul Mondial, alături de Italia, Polonia şi Israel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU